Brésilienne taart (Tupp)

Een oer-oud recept.

Dat is er eentje die je groot of zelfs overgrootmoeder zeker en vast ook maakte.
Enkel, … toen hadden ze nog geen weegschaal.
Zeker en vast stond in het recept vermeld, …. gebruik x-aantal lepels, of … kopjes bloem, suiker, melk….

Is er in onze familie een feestje, dan is deze topper er steeds bij.
Ook geliefd door kindjes.
Geen liefhebber van de nootjes? In plaats van nootjes,  gebruik bruine (kindjes)suiker of nesquik ter afwerking.

Ingrediënten

1 bladerdeeg, voorgerold
4 eieren, gesplitst
100 g suiker
100 g bloem
2 zakjes of 2 eetlepels vanillesuiker
500 g melk

ongeveer 300 ml room 35 tot 40%.
25 g suiker
brésilienne nootjes

Bereiding

  • Rol de bladerdeeg open en leg deze in een ronde bakvorm diameter 26 cm.
    Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
    Verwarm de oven 180° – warme lucht.
  • Neem de Speedy Chef.
    Doe er de eiwitten met de helft van de suiker in en draai tot de eiwitten zijn opgeklopt.
  • Doe dit over in een andere kom.
  • Je moet de Speedy Chef niet reinigen, doe er de eidooiers, rest van de suiker, de bloem en de melk in en draai tot je ziet dat alles goed is gemengd.
  • Doe dit mengsel bij de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig met de spatel tot de eiwitten goed zijn opgenomen in het beslag.
  • Giet dit beslag op de bladerdeeg bodem en bak ongeveer 35 minuten op 180 graden.
    Laat afkoelen. De flan moet koud zijn alvorens de slagroom wordt aangebracht.

  • Neem een propere Speedy Chef.
    Doe er de slagroom en de suiker in en klop op.
  • Verdeel de slagroom met de tupperware pallet mes over de goed afgekoelde flan en strooi er rijkelijk brésilienne nootjes over.
Print Friendly, PDF & Email