De nieuwe Thermomix TM7: de ideale keukenrobot​

Deze nieuwe versie tilt koken naar een hoger niveau met slimme technologie en een elegant design. Wat mag je verwachten van de TM7?

Een nieuw, slanker design met een groter 10 inch scherm

Een stillere motor

Een elegante en  geïsoleerde mengbeker

Een nieuw ontwerp van de varoma schaal en 45% meer volume

Nieuwe kookfuncties

Ontwikkeling van je eigen kookstijl met AI

Thermomix TM7

Thermomix ® TM7 van Vorwerk is een apparaat dat zich met geen enkel andere keukenapparaat laat vergelijken. Dit all-in-one keukenapparaat (combinatie van weegschaal, blender, mixer, stoomoven, soep-, yoghurtmaker, rijstkoker, …) verandert de manier waarop je kookt. Een chef in de keuken die jou helpt en ontlast. 

De TM7 is een slim keukenwonder die de juiste handelingen in combinatie met de juiste temperaturen onder de knie heeft én die je helpt bij de bereiding van lekkere en voedzame gerechten.

Je kan het toestel bestellen via onze bestelpagina. Als advisor voor België en Nederland kan de Thermomix TM7 op bestelling aangevraagd worden, maar hebben we deze nog niet in voorraad (nieuw).

Wil je het toestel aan het werk zien? Vraag je demo aan. Samen maken we een volledig menu klaar. Jij werkt met het toestel. Ik begeleid.

Gezond koken op meerdere niveaus

Dankzij de slimme opbouw van de Thermomix kan je verschillende gerechten klaarmaken in één keer. Alle ingrediënten behouden kleur, smaak én voedingsstoffen door de uitgebalanceerde stoom-en kookfunctie.

Wanneer je iets klaarmaakt dat stoom genereert, kan je zowel gebruik maken van het kookmandje als van de varomaschalen. Zo gaar je bijvoorbeeld aardappelen of rijst, groenten én een stukje vis of vlees tegelijk. Je kookt dus op verschillende niveaus. Makkelijk, snel en gezond.

Koken met de Thermomix

Je kan op twee manieren met het toestel aan de slag.

1° Begeleid koken:

Dankzij voorgeprogrammeerde recepten kan iedereen vanaf nu koken. De Thermomix weegt je ingrediënten en begeleidt je bij alle stappen van je gerecht. Op deze manier bereik je altijd een perfect resultaat, ook bij moeilijkere bereidingen zoals sauzen, mayonaises of sabayon.

Laat de Thermomix u stap-voor-stap door het recept leiden. De tijd en de temperatuur zijn vooraf ingesteld bij elke stap. Voeg simpelweg de ingrediënten toe en activeer de keuzeknop om het koken te beginnen.

Wil je het mooie standaardaanbod van digitale recepten nog uitbreiden, dan kan je gebruik maken van het wereldwijde receptenplatform Cookidoo. Dankzij wifi heb je onmiddellijke toegang tot  duizenden recepten van over heel de wereld. Aan inspiratie geen gebrek meer!

2° Manueel koken:

Met handmatig koken, kan alles precies gekookt worden zoals jij het wilt.

Met de tijd, temperatuur, snelheid en de weegschaal (deze zit automatisch verwerkt in het toestel) hou je elke stap in je bereiding nauwgezet onder controle. Voordelen hiervan zijn: koken zonder overkoken, hakken zonder moeite of mixen met een fluweelzachte textuur als resultaat.

Touchscreen voor een gemakkelijke bediening

Via het centrale aanraakscherm van je toestel stel je tijd, temperatuur en snelheid in. De Thermomix start en voert je opdrachten feilloos uit.

Functies van de Thermomix

Links van het centrale scherm staan 5 icoontjes waaronder een ‘Thermomix mes’, als je daarop klikt krijg je een overzicht van de verschillende modi. Dit zijn geautomatiseerde functies waardoor je toestel een speciale taak verricht. 

Manuele modus:

Hierbij kan je handmatig tijd, temperatuur (deze is niet verplicht) en snelheid instellen. 

Deegmodus:

Kneedt het perfecte brood-of pizzadeeg.

Turbo:

Hakt op snelheid 10 kort en krachtig noten of andere harde ingrediënten zoals ijs.

Blenden:

Hiermee kan je mixen vanaf snelheid 6 tem 10. Ideaal voor fruitsorbets, smoothies of cocktails.

Eierkoker:

– Je kan het aantal eieren zelf kiezen (tss 2 en 6 – maat M)
– Het water hoeft geen precieze temperatuur te hebben
– Je kiest eenvoudig je gewenste kookpunt in : zacht, medium zacht, medium, medium hard of hard. Het kookpunt kan worden aangepast terwijl de modus loopt, enkel niet bij bv. hard naar zacht natuurlijk! 

  • voorwaarden:
    – Eieren moeten uit de koelkast komen
    – Gebruik enkel Medium eieren (53-63 g)
    – Water hoeveelheid moet na het plaatsen van de eieren worden aangevuld tot het 1L teken van de mengbeker.

Open koken:

Geniet van de vrijheid om op jouw manier te koken: roer, proef en pas aan wanneer je wilt. Je hebt de volledige controle over elk gerecht.

Langzaam garen of Slow Cooking:

Vlees zoals stoofpotjes kan je langzaam bereiden door het gedurende 1 tot 8 uur traag te garen op een temperatuur van 37° tot 98°. Je bereiding is sappig en mals.

Sous-vide:

Vis, vlees, groenten of fruit kan je vacuümverpakt in het kookmandje garen gedurende maximum 12 uur op een temperatuur die je zelf kan instellen van 40° tot 85°.

Met deze methode heb je steeds de perfecte cuisson.

Ketel modus:

Warmt elke vloeistof snel en nauwkeurig op, de temperatuur kan je zelf instellen.

Opwarm modus:

Dankzij de ingebouwde temperatuursensor kunnen risotto, chocolade en delicate sausen niet aanbranden of mislukken. 

  • voorwaarden:
    – De vlinder is niet verplicht maar wel aanbevolen, zeker bij hoeveelheden meer dan 250 g en dikkere bereidingen, zodat de warmte verdeling efficiënter is. De vlinder is ook aanbevolen bij het opwarmen van gerechten met kleine stukken.

Indikken:

Maakt de perfecte sauzen en puddings! Deze modus werkt voortaan enkel als de temperatuur van de ingrediënten onder 50°C ligt. 

Rijstkoker:

Deze geeft de juiste garing aan alle soorten rijst of granen.

Stomen:

Deze zorgt voor een gelijkmatige garing en behoudt de natuurlijke smaken. Doordat alle vitaminen bewaart blijven, eet je dus gezond en vetarm.

Je kan stomen IN de mengbeker met het kookmandje of OP de mengbeker met de varomaschalen.

Bruinen:

Deze modus is handig om uien, wortelen of stukjes vlees zacht of intens te bruinen. De temperatuur kan tot 160°C.

Fermentatie:

Zelf yoghurt maken is eenvoudig. Het toestel zorgt op lage temperatuur voor een perfect fermentatieproces.

Voorreinigen:

Reinigt de mengbeker rekening houdend met wat je erin heb klaargemaakt.

– Je kiest tussen 4 verschillende variaties, afhankelijk van hoe vuil de mengbeker is : deeg, universeel, vet & karamel, bruin. De Thermomix past zijn modus aan volgens deze variaties. 

  • voorwaarden:
    – Plaats 1L water met 1 el azijn en een druppel afwasproduct in de mengbeker alvorens de modus te starten.
    – Voor de ‘bruin’ variatie, plaats enkel azijn OF afwasproduct en niet beiden. Doordat de Thermomix voor deze variatie tot 105°C gaat, kan er zich te veel schuim vormen wanneer de 2 producten worden gebruikt.

Buiten deze verschillende modi kan de Thermomix nog:

Hakken
De Thermomix hakt bliksemsnel je uien, knoflook, kruiden, vlees, noten, enz …

Verpulveren / Malen / Fijnraspen
Je maakt van suiker in een paar seconden poedersuiker, puur of gearomatiseerd met kaneel- of vanillestokken.
Bliksemsnel grof of fijn: parmezaan, of paneermeel. 

Roeren
Gedaan met aan het fornuis te staan. Op de stand wordt zachtjes omgeroerd zoals je met de hand bijna niet kunt. Ook meer delicate ingrediënten (zoals bijv. pasta en vlees) blijven zo op hun geheel, zeker als je de stand zachtjes roeren combineert met de stand linksom werken.

Emulgeren
Bereid mayonaise, aioli of saladedressings met de ingrediënten en de kruiden volgens uw smaak.

Opkloppen met de vlinder
Gebruik de vlinder om ingrediënten zoals eiwit of slagroom luchtig op te kloppen. Het maakt romige desserts, zoals chocolademousse, lekker licht en luchtig.

Pureren
Je maakt snel en lekker babyvoeding, broodbeleg, aardappel- en groentenpurees, dips, roomsoepen, enz.