Thermomix TM6: de ideale keuken-robot​

De Thermomix is dé slimme keukenpartner die u op ideale wijze helpt bij de bereiding van lekkere en voedingsrijke gerechten. Zonder de machine om te bouwen kan de Thermomix volgende kooktechnieken feilloos uitvoeren: wegen, mixen, mengen, verkleinen, malen, kneden, opkloppen, omroeren, emulgeren, stomen, koken en gecontroleerd verwarmen. De Thermomix is een slimme machine die de juiste handelingen in combinatie met de juiste temperaturen onder de knie heeft. Met de komst van de TM6 krijg je er nog enkele functies bovenop: slow cooking, sous-vide en karameliseren.

Het is tijd om je manier van koken te veranderen met de nieuwe Thermomix ® TM6.

De Thermomix is dus een combinatie van: een weegschaal, een blender, mixer, stoomoven, soep-, yoghurtmaker, rijstkoker en zo’n beetje alle pannen en keuken gereedschap die je in je keukenkastjes en keukenlades hebt liggen. 

Thermomix ® TM6 van Vorwerk is een apparaat dat zich met geen enkel andere keukenapparaat laat vergelijken. Dit all-in-one keukenapparaat verandert de manier waarop je kookt. Een chef in de keuken die jou helpt en ontlast. Dankzij de meest geavanceerde technieken verandert de Thermomix jouw standaard eetgewoontes en transformeert jouw traditionele bereidingswijzes naar het digitale tijdperk van de 21ste eeuw.

Je kan het toestel bestellen via onze bestelpagina. Als advisor voor België en Nederland hebben we de Thermomix TM6 steeds op voorraad zodat we onmiddellijk kunnen leveren.
Wil je het toestel aan het werk zien? Vraag je demo aan. Samen maken we een volledig menu klaar. Jij werkt met het toestel. Ik begeleid.

Koken met de Thermomix

Je kan op twee manieren met het toestel aan de slag.

1° Begeleid koken:
De Thermomix wordt steeds geleverd met een basiskookboek dat ook digitaal ter beschikking op het scherm kan geraadpleegd worden.
Laat Thermomix u stap-voor-stap door het recept leiden. De tijd en de temperatuur zijn vooraf ingesteld bij elke stap. Voeg simpelweg de ingrediënten toe en activeer de keuzeknop om het koken te beginnen.
Op deze manier bereik je altijd een perfect resultaat, ook voor moeilijkere bereidingen zoals sauzen, mayonaises of sabayon.

Wil je het mooie standaardaanbod van digitale recepten nog uitbreiden, dan kan je gebruik maken van het wereldwijde receptenplatform Cookidoo. Dankzij wifi heb je onmiddellijke toegang duizenden recepten van over heel de wereld. Aan inspiratie geen gebrek meer.

2° Manueel koken:
Met handmatig koken, kan alles precies gekookt worden zoals je het wilt.

Met de drie functies tijd, temperatuur en snelheid hou je elke stap in je bereiding nauwgezet onder controle. Op die manier kan je je eigen oud recept nog klaarmaken met het toestel. Je bent niet beperkt tot het gebruiken van de voorgeprogrammeerde recepten. Koken zonder overkoken, hakken zonder moeite, mixen met een fluweelzachte textuur als resultaat.

Gezond koken op meerdere niveaus

Dankzij de slimme opbouw van de Thermomix kan je verschillende gerechten klaarmaken in één keer. Alle ingrediënten behouden kleur, smaak én voedingsstoffen door de uitgebalanceerde stoom-en kookfunctie.

Wanneer je iets klaarmaakt dat stoom genereert, kan je zowel gebruik maken van het kookmandje als van de varomaschalen. Zo gaar je bijvoorbeeld aardappelen of rijst, groenten én een stukje vis of vlees tegelijk. Je kookt dus op verschillende niveaus. Makkelijk, snel en gezond

Waarom Thermomix?

– Chef in eigen keuken

De Thermomix is ondertussen een onmisbaar toestel in menig (sterren)-restaurant. Wat vroeger vaak mislukte, of waar je niet durfde aan te beginnen (bearnaisesaus, sabayon, …), kan nu wel met de Thermomix. Doordat alle voedselbestanddelen optimaal blijven tijdens het koken is Thermomix-koken uitermate geschikt voor alle diëten en baby voeding.

– Energiezuinig

Combineer de mengbeker met het stoomgedeelte en bekom een volledige maaltijd met dezelfde energie, bereid in 1 apparaat.

Dankzij de Thermomix heeft u geen nood meer aan vele keukentoestellen. De TM6 vervangt namelijk o.a. mixer, eierkoker, weegschaal, ijsmachine, steamer, broodmachine, babycook, rasp, sapcentrifuge,… en neemt zo nauwelijks nog plaats in je keuken.

– Kwaliteit

Vorwerk is gekend om zijn TOP-kwaliteit. De allereerste blender van Vorwerk kwam in 1961 op de markt. Sedert de lancering van het eerste toestel dat tevens ook kon opwarmen (°1972) heeft de Thermomix een grote evolutie doorlopen. 

Stevig materiaal, een superkrachtige 1500 Watt motor en uitzonderlijke functies (bv. linksomdraaien) zorgen ervoor dat de Thermomix al verschillende jaren als eerste uit vergelijkbare testen komt.

Bovendien is er geen master opleiding nodig om de meest heerlijke gerechten te maken. De Thermomix verenigt zoveel bewerkingen en verfijnde technieken door slechts op enkele knoppen te drukken!

– Exclusief

In de detailhandel is de Thermomix TM6 niet verkrijgbaar.
Enkel via een erkende Thermomix consulente kunt u een Thermomix bestellen. Elke apparaat komt met 2 jaar garantie, het stoommandje, afsluitdeksel, de Varomaschalen, spatel, vlinder en een kookboek.

Na uw aankoop mag u rekenen op een uitstekende service: niet alleen zijn alle onderdelen altijd apart verkrijgbaar, maar bij enige vorm van defect komt de firma meteen het toestel ophalen en terugbrengen. 

De Thermomix doet alles voor je

Touchscreen voor een makkelijke bediening.
Via het centrale aanraakscherm van je toestel stel je tijd, temperatuur en snelheid in. De Thermomix start en voert je opdrachten feilloos uit.

Koken
Het toestel kookt alles voor jou. Je kiest de tijd, de temperatuur, de snelheid en de Thermomix doet de rest.

Garen / Verwarmen
Je kookt altijd op de juiste temperatuur. Gedaan met dingen die overlopen of aanbranden. De temperatuursensor houdt de door jou gekozen temperatuur precies aan.

Door het centrale scherm naar rechts te vegen, krijg je een overzicht van verschillende modi. Dit zijn geautomatiseerde functies waardoor je toestel een speciale taak verricht. 

Weegschaal
Weegt alle ingrediënten nauwkeurig af per gram.

Deegmodus
Kneedt het perfecte brood-of pizzadeeg.

Turbo
Hakt kort en krachtig noten of andere harde ingrediënten.

Indikken
Maakt de perfecte sauzen

Waterkookmodus
Warmt elke vloeistof snel en nauwkeurig op, de temperatuur kan je zelf instellen.

 

Hakken
De Thermomix hakt bliksemsnel je uien, knoflook, kruiden, vlees, noten, enz …

Verpulveren / Malen / Fijnraspen
Je maakt van suiker in een paar seconden poedersuiker, puur of gearomatiseerd met kaneel- of vanillestokken.
Bliksemsnel grof of fijn: parmezaan, of paneermeel. 

Roeren
Gedaan met aan het fornuis te staan. Op de stand wordt zachtjes omgeroerd zoals je met de hand bijna niet kunt. Ook meer delicate ingrediënten (zoals bijv. pasta en vlees) blijven zo op hun geheel, zeker als je de stand zachtjes roeren combineert met de stand linksom werken.

Emulgeren
Bereid mayonaise, aioli of saladedressings met de ingrediënten en de kruiden volgens uw smaak.

Opkloppen met de vlinder
Gebruik de vlinder om ingrediënten zoals eiwit of slagroom luchtig op te kloppen. Het maakt romige desserts, zoals chocolademousse, lekker licht en luchtig.

Stomen
Met stoomgaren eet je vitaminerijk, gezond en vetarm. Met de Thermomix en de Varoma zet u moeiteloos een volledig en gezond menu op tafel.

Graankoker
Kookt verschillende graansoorten en rijst.

Langzaam garen of Slow Cooking
De bereiding, vooral stoofpotjes, worden op lage temperatuur,  gedurende een langere periode traag gegaard, waardoor de volle smaak van de ingrediënten beter tot zijn recht komt.

Sous-vide
Met de Sous-Vide modus kunt u ingrediënten op lage temperatuur koken. Het voedsel wordt in een hittebestendige, verzegelde zak vacuüm verpakt en in een op één graad nauwkeurig temperatuur waterbad klaargemaakt. Met deze methode heeft Uw vlees en vis altijd de perfecte cuisson.

Fermentatie
Zelf yoghurt maken is eenvoudig. Het toestel zorgt op lage temperatuur voor een perfect fermentatieproces.

Werken op hoge temperatuur
De maximumtemperatuur van de Thermomix is 120°. Bij het begeleid koken kunnen hogere temperaturen bereikt worden. Zo maak je makkelijk een karamel of kan je uien of vlees bruinen.

Blenden
Fruitsorbets of cocktails, eventueel met gemalen ijs? Geen probleem voor de Thermomix

Pureren
Je maakt snel en lekker babyvoeding, broodbeleg, aardappel- en groentenpurees, dips, roomsoepen, enz.

TM6 verbetert zichzelf continu door middel van nieuwe updates. Eind september 2020 hadden we een nieuwe update.
Wat is sindsdien nieuw?

VIDEO’S

Het is mogelijk om video’s direct op het scherm van de TM6 te bekijken. Welke video’s? 

 • RECEPT STAPPEN : bij het volgen van een recept via Guided cooking uit Cookidoo worden er nu en dan stappen in video worden uitgelegd. Niet alle stappen zijn in video beschikbaar enkel deze die volgens Vorwerk meer uitleg vragen. Je kan zelf kiezen of je de video wenst te bekijken of deze wil overslaan. Deze worden online gestreamd en dus niet op de Thermomix gedownload. Deze video’s hebben, om taal problemen te vermijden, ook geen geluid en zijn enkel zichtbaar op het scherm van de Thermomix TM6
 • INSPIRATIE : op Cookidoo zijn er al enkele inspiratievolle video’s beschikbaar (zie thema pagina’s en artikels); De 2.0 update maakt het mogelijk om deze alsook direct op het scherm van de Thermomix TM6 te bekijken (dus web, app en TM6!). Deze zijn zoals de recept stappen video’s online gestreamd op het toestel en niet gedownload maar hebben hier dan wel geluid (dus ook specifieke taal!).

EI KOOK MODUS

Een nieuwe modus om nog eenvoudiger eieren te koken naar ieders voorkeur!
 

 • VOORDELEN :
  – Je kan het aantal eieren zelf kiezen (tussen 2 en 6 – maat M)
  – Het water hoeft geen precieze temperatuur te hebben
  – Je kiest eenvoudig je gewenste kookpunt in : zacht, medium zacht, medium, medium hard of hard. Het kookpunt kan worden aangepast terwijl modus loopt, weliswaar niet van bv. hard naar zacht natuurlijk!
   
 • VOORWAARDEN :
  – Eieren moeten uit de koelkast komen
  – Gebruik enkel Medium eieren (53-63 g)
  – Water hoeveelheid moet na het plaatsen van de eieren worden aangevuld tot het 1L teken van de mengbeker.

OPWARM MODUS

Voor het eenvoudig en gelijkmatig opwarmen van vloeistoffen en crèmes zonder overkoken of aanbranden (niet voor droge voeding zoals pasta of rijst). Ideaal dus voor sauzen, soepen, babyvoeding, sappen, melk,…

 • VOORDELEN :
  – Kies de gewenste temperatuur en de Thermomix berekent zelf de tijd die hij moet instellen
   
 • VOORWAARDEN :
  – De vlinder is niet verplicht maar wel aanbevolen, zeker bij hoeveelheden meer dan 250 g en dikkere bereidingen, zodat de warmte verdeling efficiënter is. De vlinder is ook aanbevolen bij het opwarmen van gerechten met kleine stukken.

VERBETERDE REINIGING MODUS

Deze reeds bestaande modus werd lichtjes aangepast voor een nog beter resultaat!
 

 • VOORDELEN :
  – Je kiest tussen 4 verschillende variaties, afhankelijk van hoe vuil de mengbeker is : deeg, universeel, vet&karamel, bruin. De Thermomix past zijn modus aan volgens deze variaties.
   
 • VOORWAARDEN :
  – Plaats 1L water met 1 el azijn en een druppel afwasproduct in de mengbeker alvorens de modus te starten.
  – Voor de ‘bruin’ variatie, plaats enkel azijn OF afwasproduct en niet beiden. Doordat de Thermomix voor deze variatie tot 105°C gaat, kan er zich te veel schuim vormen wanneer de 2 producten worden gebruikt.
  – Gebruik de vlinder en kookmandje enkel bij variaties deeg en universeel.
  – Gebruik steeds de maatbeker bij het reinigen

Nieuwsgierig naar meer? Of reeds overtuigd?

Wil je de thermomix aan het werk zien? Vraag een demo aan.  Dat kan een demo bij U thuis zijn, bij mij thuis zijn. Of een uitleg via telefoon of videochat.
Ken je reeds het toestel? Bij aankoop van een toestel heb je toch nog recht op een demo. Ga naar de bestelpagina en laat je gegevens achter.

Wil je de promoties van de maand uitgebreid bekijken? Ontdek ze hier.