Zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry

Ingrediënten

10 g Gember, in plakjes
2 Teentjes knoflook, in plakjes
2 Uien, in 8 gesneden
20 g Plantaardige olie
400g Zoete aardappelen, in blokjes gesneden
200g Bloemkool, in roosjes
1 rode paprika’s, in blokjes gesneden
30g gele currypasta
250g water
250g Kokosmelk (blik)
1 Kaneelstok
1 rode chilipeper, ontpit en in dunne reepjes
2 tl zout
2 tl honing
wat aardappelzetmeel of maizena
Sap van een ½ citroen
½ bosje Lente-uitjes, in ringen
Vers gemalen zwarte peper
80g Cashewnoten
1 bosje koriander

Bereiding

·         Doe de gember, knoflook en uien met de olie in de mengkom en kook
3 min. | Varoma® | std 1.

·         Voeg dan de zoete aardappelen, bloemkool en paprikablokjes toe en nog eens
2 min. | Varoma® |
| std 1 .

·         Voeg de currypasta toe en kook 4 min. | Varoma® |  | std 1.

·         Blus af met water en kokosmelk. Voeg het kaneelstokje en alles toe en sudder
15 min. | 90°C |
 | std 1.

·         Voeg de chili, 2 theelepels zout en honing toe en kook
8 min. | 100°C |
 | std 1. Plaats de kookmand op de mengkom als spatbescherming. Bind geleidelijk met aardappelzetmeel zoals gewenst. Verfijn met citroensap.

·         Voeg de lente-uitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de zoete aardappelcurry bestrooid met cashewnoten in diepe borden en garneer met koriander.

 

TIP: Niet alle mensen houden van koriander. Volgens de huidige wetenschappelijke kennis is dit waarschijnlijk zelfs genetisch bepaald. Dus als je niet van koriander houdt, kun je gewoon peterselie, munt of basilicum gebruiken, afhankelijk van het seizoen of je persoonlijke smaak.