Wortelcake

Ingrediënten

320 g geraspte wortelen
4 eitjes
100 g kristalsuiker
100 g licht bruine kindjessuiker
320 ml neutrale olie
1 eetlepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat (optioneel)
320 g patisseriebloem
10 g bakpoeder

Optioneel: Topping.
160 g Philadelphia roomkaas
100 g boter
100 g suiker
1 theelepel vanille-extract

  • Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Hete lucht of als je de mogelijkheid op je oven hebt, neem de stand Hete lucht vochtig.
  • Plaats de Vlinder.
  • Doe de suiker, olie en eieren in de mengbeker en klop op: 3 min/std 3.
  • Verwijder de vlinder en voeg de geraspte wortelen toe.
    Meng kort: 20 sec/std 4.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat toe.
    Meng goed: 40 sec/std 5.
  • Vet een cakevorm goed in en giet het deeg in de vorm. Bak gedurende een uur. Controleer door in het midden te prikken met fijn mesje. Er mag geen deeg meer aankleven.
  • Laat de wortelcake afkoelen.
Topping – optioneel.
 
  • Doe de suiker in een droge mengbeker en mix: 10 sec/std 10.
  • Voeg er de boter en roomkaas aan toe en mix: 15 sec/std 3.
  • Verdeel over de taart en strijk glad.

Ik hou niet van te zoet. Wil je deze cake zoeter, mag tot 100 g kristalsuiker extra aan toevoegen.

Wil je liever cupcakes maken? Voor 12 cupcakes neem je de helft van het deeg. Deel dus alle ingredienten in 2. Bak deze gedurende 22 tot 25 min in de oven.

Print Friendly, PDF & Email