
Ingrediënten
800 g Aardappelen, bloemig
500 g Bouillon
Gemalen kaas
2 Wortelen
1 Prei
Scampi’s
Vis naar keuze, vb. Zalm, Kabeljauw
Champignons
Voor de saus:
500 g gespaarde Bouillon en/of garnaal- of kreeftebouillon
500 g Melk
120 g Bloem
50 g Boter
Peper, zout, nootmuskaat
Wat Room, eventueel witte wijn of andere drank zoals Boilly Prat of Pastis
Citroensap
Bereiding
- Moet je de kaas nog malen? Doe dat dat als eerste nu de de mengbeker droog is, 10 sec / std 10.
- Doe de bouillon in de mengbeker. Neem het kookmandje en leg de aardappelen erin en plaats in de mengbeker. Neem de Varoma schaal, verdeel er de groenten over. Op de tray leg je de vis. Plaats nadien de Varoma schaal en tray op de mengbeker. Stel je Thermomix in op 25 min / Varoma / std 1.
- Afhankelijk van de dikte van de vis, kijk je na 15 min of die vis al klaar is. Leg er eventueel 2 soorten vis op, daarna de scampi’s en daarna pas de champignons. Hou de stoomtijden in de gaten.
- Doe de gestoomde aardappelen in een kom, evenals de groenten en de vis. Hou de bouillon apart!
- Verwarm je oven voor op 180°C.
Voor de saus:
- Doe de melk en 500 g van de bouillon in de mengbeker, samen met de bloem, boter en kruiding.
- Stel in op: voor TM5: 10 min / 95°C / std 3,5
voor TM6: Indikfunctie / 100°C + start het toestel
- Werk af naar smaak met extra kruiden, room, citroensap en drank naar keuze.
- Leg de vis, groenten en saus in een ovenschotel. Meng alles goed en overstroom met gemalen kaas.
- Maak puree van de aardappelen en spuit deze rond de ovenschotel. (zie recept Pommes duchesse)
- Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 15 minuten. Als je van een koude schotel vertrekt, moet hij er enkele minuutjes langer in. Kijk altijd goed na, de tijden kunnen afhangen van oven tot oven.
- Smakelijk!!