Scampi diabolique of Duivelse scampi

Foto: © Sylvie Soethaert

Ingrediënten

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 wortelen
1 chilipeper
30 g olijfolie
3 trostomaatjes in brunoise
1 rode paprika in brunoise
10 g herkules groentebouillon
150 g room
100g witte wijn
100g tomatenketchup
peper&zout
cayenne peper, currypoeder, paprikapoeder.
500 g diepgevroren scampi’s
2 pijpajuintjes of bieslook of andere groene tuinkruiden, zoals dragon, kervel, peterselie, fijngesneden

Werkwijze

  • Ontdooi de scampi’s. Indien ze ongepeld zijn, pel je ze en verwijder je het darmkanaal.
  • Verwijder de zaadlijstjes uit de chilipeper, pel de uien en de look. Schil de wortelen en snij in grove stukken.
  • Doe de sjalot, look, chilipeper en wortelen in de beker en hak fijn: 4 sec / snel 5
  • Voeg de olijfolie toe en stoof: 5 min / 120 °C / snel 1
  • Voeg de room toe, alsook de witte wijn, de brunoise van  tomaat en paprika, de ketchup, bouillon en de kruiden.
  • Schik de scampi’s in de varomaschaal plaats op de beker en sluit af met het deksel.
  • Kook en stoom de saus: 20 min / varoma / linksomdraai / snel 1
  • Heb je de scampi’s liever gebakken? Dat kan terwijl de saus inkookt.
  • Voeg de scampi’s bij de saus en werk af met de fijngesneden tuinkruiden.
  • Serveer met rijst, pasta of stokbrood.

Bron voor dit recept: Jeroen meus, maar met meer groentjes. Omgezet naar Thermomix uiteraard.

 
Print Friendly, PDF & Email