Mosselen op Spaanse wijze

Ingrediënten

100 g ui, in tweeën gesneden
2 teentjes knoflook
20 g olijfolie
150 g chorizo, in dunne plakjes gesneden en wat in blokjes gesneden voor de afwerking
1 rode paprika, in reepjes gesneden
2 tomaten, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
2 kg verse mosselen, vooraf schoongemaakt
1 plak serranoham, dik (1-2 cm), in blokjes gesneden
1 snufje Espelette-peper

Bereiding

  • Doe ui en knoflook in de mengbeker en hak: 5 sec / std 5 . Spatel naar de beneden.
  • Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 8 min / 120 ° C / snelheid 2, zonder maatbeker.
  • Voeg de chorizo ​​toe en mix: 8 sec / snelheid 7. Spatel naar beneden.
  • Voeg de paprika’s en tomaten toe en stoof aan: 6 min / 120 ° C / linksomdraaiend / snelheid 2.
  • Doe het kleine stoommandje 3/4 vol met mosselen en plaats in de mengbeker. Plaats Varoma bovenop de beker en doe de rest van de mosselen erin en stoom: 15 min / Varoma / linksomdraaiend/ snelheid 2. Schudt de mosselen halverwege de kooktijd even op. Verwijder de Varoma en hou warm.
  • Indien nodig verwijder wat overtollig vocht uit de mengbeker, maar gooi dit niet weg. Dit is een prima bouillon, of basis voor een saus.
    Voeg de serranoham en espelettepeper toe aan de inhoud van de beker en kook: 3 min / 90 ° C /linksomdraaiend / snelheid 2.
  • Doe de mosselen in een serveerschaal en bedek ze met de saus. Serveer onmiddellijk, bestrooid met in blokjes gesneden chorizo.
Print Friendly, PDF & Email