
Ingrediënten
Voor de pikante mayonaise:
200 g Zonnebloemolie
1 Ei, heel vers
2 theelepels Mosterd
1 theelepel Azijn
1 snufje Zout
Chilivlokken naar wens
Voor de garnaalballetjes met soezendeeg:
125 g Water
50 g Boter
Zout en vers gemalen zwarte peper
100 g Bloem type 405 (= patentbloem)
2 grote Eieren
200 g Scampi
2 – 3 stengels Peterselie
Ongeveer 500 ml zonnebloemolie om te bakken
Bereiding
- Maak eerst de pikante mayonaise klaar. Plaats hiervoor een kom op de gesloten mengbeker, weeg er de zonnebloemolie in af en zet de kom met olie opzij. Doe de overige ingrediënten (voor de mayonaise) in de mengbeker en zet de thermomix op std 4 / geen tijd. Voeg langzaam de zonnebloemolie toe, laat deze door de dekselopening van de mengbeker lopen, zonder het maatbekertje te verwijderen tot je een gebonden mayonaise bekomt. Nadien onmiddellijk overbrengen in een andere kom en in de koelkast bewaren. Spoel de mengbeker uit.
- Doe voor het soezendeeg het water samen met de boter, zout en peper in de mengbeker. Stel de thermomix in op 4 min 30 sec / 100°C / std 2. Voeg de bloem eraan toe en laat opnieuw koken op 20 sec / 100°C / std 4. Haal de mengbeker met het soezendeeg uit het basisapparaat en zet deze opzij. Laat het soezendeeg ongeveer 10 minuten afkoelen.
- Plaats na 10 minuten de mengbeker terug in het basisapparaat en start het mengproces op std 5. Giet nu geleidelijk de eieren door de opening in het deksel op het lopende mes, meng nog eens goed op 30 sec / std 5. Giet daarna het deeg in een kom en zet opzij. Spoel en droog de mengbeker.
- Was de garnalen en verwijder de darmen.
- Voeg de peterselie toe, 5 sec / std 7. Spatel naar beneden.
- Voeg de garnalen, het zout en peper aan de peterselie toe, 4 sec / std 4. Voeg dit mengsel toe aan het soezendeeg en meng het erdoor.
- Verhit de olie langzaam in een zware pan. Maak met een theelepel kleine balletjes uit het soezendeegmengsel en bak ze in de hete olie, goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mayonaise.