
Ingrediënten
650 g Water
500 g Visfilets (kabeljauw, zalm,..) in stukken gesneden
250 g witte Wijn
230 g Tomaten uit blik of verse tomaten deze in 4 snijden
200 g gemengde Zeevruchten (mosselen, garnalen)
100 g Ui, in 2 snijden
100 g Venkel, in stukken snijden (ong. 3 cm)
150 g Wortelen, in stukken gesneden (ong. 3 cm)
150 g Knolselder, in stukken gesneden
40 g Olijfolie
40 g Anijslikeur
2 teentjes Knoflook
verse Peterselie, een handje vol
Zout en zwarte peper, naar smaak
Saffraan poeder, 1 à 2 zakjes
Fleur de sel, als afwerking
Bereiding
- TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
- TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
- Doe de knoflook en uien in de mengbeker. Hak fijn gedurende 5 sec / std 5. Schraap vervolgens de zijkanten van de mengkom schoon met de spatel.
- Voeg de venkel, wortelen, knolselder, tomaten, zout en peper toe aan de mengbeker. Hak alles gedurende 5 sec / std 5 en spatel de groenten naar beneden.
- Voeg de olijfolie toe. Stoof aan gedurende 4 min / 120°C / std 1.
- Voeg het water, witte wijn, de anijslikeur en saffraan toe aan de mengbeker. Laat het geheel gedurende 20 min / 100°C / std 2 inkoken .
- Voor TM7: ga naar de modus Open koken / 10 min / 95°C. Leg de vis en zeevruchten in de mengbeker. Plaats het deksel op de beker.
- Voor TM6/TM5: Plaats het kookmandje in de mengbeker bij de soep, leg de vis en zeevruchten in het mandje. Pocheer gedurende 10 min / 95°C / std1.
- Controleer of de vis gaar is en laat hem indien nodig nog 5 minuten koken.
- Giet de bouillabaisse in soepkommetjes. Werk af met gehakte peterselie en fleur de sel.
- Smakelijk!