Bouillabaisse

Ingrediënten

650 g Water

500 g Visfilets (kabeljauw, zalm,..) in stukken gesneden

250 g witte Wijn

230 g Tomaten uit blik of verse tomaten deze in 4 snijden

200 g gemengde Zeevruchten (mosselen, garnalen)

100 g Ui, in 2 snijden

100 g Venkel, in stukken snijden (ong. 3 cm)

150 g Wortelen, in stukken gesneden (ong. 3 cm)

150 g Knolselder, in stukken gesneden

40 g Olijfolie

40 g Anijslikeur

2 teentjes Knoflook

verse Peterselie, een handje vol

Zout en zwarte peper, naar smaak

Saffraan poeder, 1 à 2 zakjes

Fleur de sel, als afwerking

Bereiding

  • TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
  • TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
  • Doe de knoflook en uien in de mengbeker. Hak fijn gedurende 5 sec / std 5. Schraap vervolgens de zijkanten van de mengkom schoon met de spatel.
  • Voeg de venkel, wortelen, knolselder, tomaten, zout en peper toe aan de mengbeker. Hak alles gedurende 5 sec / std 5 en spatel de groenten naar beneden.
  • Voeg de olijfolie toe. Stoof aan gedurende 4 min / 120°C / std 1.
  • Voeg het water, witte wijn, de anijslikeur en saffraan toe aan de mengbeker. Laat het geheel gedurende 20 min / 100°C / std 2 inkoken .
  • Voor TM7: ga naar de modus Open koken / 10 min / 95°C. Leg de vis en zeevruchten in de mengbeker. Plaats het deksel op de beker.
  • Voor TM6/TM5: Plaats het kookmandje in de mengbeker bij de soep, leg de vis en zeevruchten in het mandje. Pocheer gedurende 10 min / 95°C / std1.     
                                                
  •  Controleer of de vis gaar is en laat hem indien nodig nog 5 minuten koken.
  • Giet de bouillabaisse in soepkommetjes. Werk af met gehakte peterselie en fleur de sel.
  • Smakelijk!