Varkenswangetjes (of Stoofvlees)

Ingrediënten

1 ui
1 teentje look
20 g olijfolie
750 g varkenswangetjes of stoofvlees van goede kwaliteit.
een boterham met een eetlepel mosterd.
100 g witte wijn
150 ml cola zero of bruin bier
peper en zout
laurier en tijm
4 wortelen
4 aardappelen

P.S. cola zero wordt vooral gebruikt bij mensen die glutenvrij moeten eten.

 

Bereiding

  • Doe de ui en het teentje knoflook in de mengbeker en mix:
    5 sec / std 5.
  • Spatel naar beneden en doe de olijfolie erbij.
    Stoof aan: 5 min  /120° / std 1.
  • Laat je toestel draaien: 10 min / Varoma / linksdraaiend / std 1: Voeg de blokjes vlees toe door de opening van het deksel, alsook de boterham met mosterd, de witte wijn, een half blikje cola zero of bruin bier, p&z, laurier blaadje en tijm.
    Voeg indien nodig nog wat bouillon toe, tot de wangetjes onder staan:
    45 min /varoma / linksdraaiend / lepeltje.
  • Doe de in schijfjes gesneden worteltjes toe aan het vlees en leg in de varoma schaal de aardapppelen in schijfjes gesneden.
    Laat verder garen: 20 min / Varoma / linksdraaiend / lepeltje.
Print Friendly, PDF & Email