Sangria (witte)

Het luxe broertje van de typische rode drank is de Cava sangria. De lichte variant van de Spaanse drank is dus niet met witte wijn, zoals wel eens gedaan wordt, maar met Cava of als je wat luxer wilt gaan: Champagne.

Foto: © Martine Marginet

Ingrediënten

250 g appels, ongeschild, in stukken
1 sinaasappel
1 limoen
75 g suiker
halve fles Cava
50 g brandy of cognac
50 g triple sec
50 g vlierbloesemsiroop
¼ tl gemalen kaneel (optioneel)
10 ijsblokjes
330 g citroenlimonade (zelfgemaakt)

Indien voorhanden, dan moeten er zeker een witte en een gele perzik bij, alsook een nectarine en stukjes verse ananas.

Bereiding

  • Doe de appels in de mengbeker en hak: 3 sec/std 4.
    Doe de inhoud over in een 2-literkan en zet deze opzij.
  • Verwijder de witte schil en de pitten van beide citrusvruchten. Doe de geschilde sinaasappel, de geschilde citroen en de suiker in de mengbeker en mix:
    1 min/std 10.
  • Voeg Cava, brandewijn, tripe sec, (gemalen kaneel,) ijsblokjes en limonade toe en meng: 30 sec/std 2.
    Doe de inhoud over in de kan met de gehakte appels.

    Enkele extra tips:
    Voeg in de zomer de perziken en nectarine, geschild en in stukken gesneden toe. Verse ananasstukjes passen hier ook zeer goed bij.
    Zorg dat alles zéér koud kan geserveerd worden. Als de ingrediënten niet koud zijn, kunt u meer ijsblokjes toevoegen in de serveerkan.
    U kunt het recept van tevoren bereiden en de ijsblokjes en de limonade net voor het serveren toevoegen.

Het is fijn als ik een reactie terug krijg van :
“Amai, zo lekker. Het is de eerste witte sangria die me zo kan bekoren.”

Aangebrachte wijzigingen:
Cava demi sec
Geen kaneel
Agavesiroop ipv vlierbloesemsiroop
Citroen ipv limoen
Appel geschild en in blokjes om nadien in te doen
Ijsblokjes op het laatste in glas

Foto: © Martine Marginet
Foto: © Martine Marginet

Heb je dit ook gemaakt?
Maak Uw versie van dit recept en stuur Uw foto door naar info@love2cook.be.

Print Friendly, PDF & Email