Sangria (rode)

Ingrediënten

250 g appels, ongeschild, in stukken
1 sinaasappel
1 citroen
150 g suiker
600 g rode wijn
50 g vermout of Martini (wit of rood)
50 g brandy of cognac
50 g gin
¼ tl gemalen kaneel (optioneel)
10 ijsblokjes
330 g Orangina (limonade) of zelfgemaakte limonade

Indien voorhanden, dan moeten er zeker een paar perziken bij.

Bereiding

  • Doe de appels in de mengbeker en hak: 3 sec/std 4.
    Doe de inhoud over in een 2-literkan en zet deze opzij.
  • Verwijder de witte schil en de pitten van beide citrusvruchten. Doe de geschilde sinaasappel, de geschilde citroen en de suiker in de mengbeker en mix:
    1 min/std 10.
  • Voeg rode wijn, vermout, brandewijn, gin, (gemalen kaneel,) ijsblokjes en limonade toe en meng: 30 sec/std 2.
    Doe de inhoud over in de kan met de gehakte appels.

    Enkele extra tips:
    Voeg in de zomer enkele stevige, rijpe perziken, geschild en in stukken gesneden toe.
    Zorg dat alles zéér koud kan geserveerd worden. Als de ingrediënten niet koud zijn, kunt u meer ijsblokjes toevoegen in de serveerkan.
    U kunt het recept van tevoren bereiden en de ijsblokjes en de limonade net voor het serveren toevoegen.
    Doe er aub nooit banaan of kiwi in. We willen geen zompige zooi onderin de kom.

Print Friendly, PDF & Email