Cider-Sangria

Ingrediënten

1 Perzik, in vieren gesneden en ontpit

1 Granny-Smith appel, met schil, gewassen + in vieren gesneden en klokhuis verwijderd

1 Sinaasappel, met schil en gewassen + gehalveerd

1 Citroen, met schil en gewassen + gehalveerd

1 fles Cider (750g)

30 – 40 g appel of sinaasappellikeur (optioneel)

100 – 120 g Suiker

250 g ijsblokjes

Bereiding

  • Doe de perzik in de mengbeker en hak 2 sec / std 4. Giet het in een kan en zet opzij.
  • Doe de appel, sinaasappel, citroen, cider, likeur en de suiker in de mengbeker. Mix  2 sec / turbo. 
  • Plaats het kookmandje in de mengbeker en hou die vast (kookmandje wordt als zeef gebruikt). Giet de sangria in een kan.
    Doe in elk glas een ijsblokje en wat perzik. Vul aan met de sangria.
    Serveer.
  • TIP: Doe bij het afvalfruit een halve liter (spuit)water en zeef nog eens. Je bekomt zo een lekkere limonade!!
Print Friendly, PDF & Email