Meergranen cheese oregano Subway broodjes

Een lekker, zacht, groot sandwich brood met een heerlijke korst, die je naar eigen smaak kunt vullen. 

Ingrediënten

550 g meergranen bloem
50 g tarwe of speltvlokken
10 g droge gist
20 g kristalsuiker
7 g zout
65 g zonnebloemolie
350 g water

melk

30 g Parmezaanse kaas
3 g uienpoeder
3 g oregano
3 g Provençaalse kruiden

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengbeker en kneed:
    8 minuten / deegstand.
  • Haal het deeg uit de beker en laat het 30 minuten rijzen onder een handdoek.
  • Mix ondertussen de Parmezaanse kaas en de kruiden: 10 sec/std 10
    Zet apart.
  • Verdeel het deeg in 10 stuks van ongeveer 100 g. Maak er bolletjes van.
    Druk de bolletjes plat en rol deze op tot een staaf van 12 cm.
    Leg het opgerolde deeg op een bakplaat met bakpapier. Maak er met een scherp mes schuine sneetjes in. Strijk de broodjes in met wat melk en strooi er de Parmezaanse mengeling op. 
    Laat het deeg voor een uur rijzen tot de broodjes verdubbeld zijn.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Bak de broodjes gedurende 10 à 14 min tot de broodjes een goudbruine kleur hebben.
  • Beleg de broodjes naar wens.
Print Friendly, PDF & Email