Koekebrood / Suiker-, Chocolade-, Rozijnenbrood

Ingrediënten

500g bloem voor witbrood
40g verse of 20g droge gist
210g water
40g suiker
8g zout
40g boter
35g bereidingsmiddel zachte luxe
1 ei (half in het deeg, half om in te strijken.

1 zakje callebout chocoladedruppels
OF 150g rozijnen
OF 60g parelsuiker

Bereiding

  • Doe de gist met het water en het halve ei in de beker (water + ei moeten samen ongeveer 230g zijn) en warm op: 1 min / 37°C / std1
  • Voeg 1/3 van de bloem toe (150g) en meng kort: 30 sec / kneden.
  • Laat dit 15-30 minuten rusten in de beker.
  • Voeg eerst de suiker toe en daarbovenop de overige bloem (350g), boter, bereidingsmiddel en als laatste zout toe en kneed: 4-10 min / kneden.
  • Strooi een beetje bloem op het aanrecht, draai de beker om en draai wat aan de messen tot het deeg eruit valt.
  • Bol het deeg op en laat het 20 min rijzen (in tescoma kom of op een warme plaats, anders moet de rijs langer zijn.
  • Na de 1e rijs het deeg in stukken trekken, chocolade, rozijnen, parelsuiker of een combinatie toevoegen en in het deeg mengen, vouwen en in een broodvorm of op een bakmat een 2e keer laten rijzen op een warme plaats.
  • Bak het brood af gedurende 30 à 40 min. / 180°C en laat het nadien afkoelen op een rooster.
Print Friendly, PDF & Email