Granola

granola

Ingrediënten

3 el kokosvet
2 el vloeibare honing
100 g gemengde noten (de zachte noten en de harde noten apart houden)
100 g quinoa vlokken
200 g haver of spelt vlokken
2 el zonnebloempitten
2 el pompoenpitten
2 el lijnzaad
2 el chiazaad
4 el geraspte kokos (gebruik de “rest”pulp van de zelfgemaakte kokosmelk)
optioneel: cacao nibs

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Neem een bakplaat en bekleed die met een siliconen bakmatje of gebruik eventueel bakpapier. Of nog gemakkelijker, bak de granola in de micro pro grill van Tupperware in de microgolf.
  • Doe in je Thermomix beker: het kokosvet, de vloeibare honing en de harde noten. Mix: 4 sec /  std 4.5
  • Voeg nu de zachte noten toe en mix: 3 sec / std 4
  • Stel je toestel in: 10 min / 50° / omgekeerd draaien / std 1
  • Zet je weegschaal op en doe nu achtereenvolgend de quinoa, haver of spelt, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad en indien je met de pulp van de kokos werk, ook de kokos erbij.
  • Breng je mengeling over op de bakplaat of bak in de micro pro grill.
  • In de oven, ongeveer 25 minuten op 180°. Vergeet tussenin niet eens om te scheppen.
  • In de microgolf, bak met het deksel laag, 10 minuten op volle kracht. Schep dit eens om. Bak nogmaals 5 minuten. Omscheppen, doe indien nodig dit voor nogmaals 5 minuten.
  • Gebruik je droge geraspte kokos, doe deze er nu bij. Eventueel kan je ook wat cacao nibs toevoegen.
  • Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten tupperware doos gedurende 2 tot 3 weken.

Deze artikelen zijn handig bij het maken van deze bereiding:

micro pro grill
ovenmat
Print Friendly, PDF & Email