Bruin brood

Ingrediënten

280 g – 300 g lauw water
6 g zout
20 g vetstof
500 g bloem (mag een mengeling zijn van volkoren, wit, boerenbrood, ….)
8 g droge gist

Bereiding

  • Doe in deze volgorde alle ingrediënten in de mengbeker: water, zout, vetstof, bloem en gist.
  •  Kneed 5 tot 10 minuten. Je moet een soepel deeg bekomen waarvan je net geen vliesje kan trekken.
    Meer uitleg nodig? Schrijf je eens in voor een demo of vervolmakingsdemo, daar wordt alle uitleg over gegeven.
  • Laat het deeg een half uur rijzen.
  • Sla het deeg plat en vorm het tot een brood. 
    Span het broodje mooi op, en leg het op een ovenmatje, of, indien het opspannen nog niet goed lukt. Leg het brood in een broodvorm.
  • Laat ongeveer een uur rijzen en bak in een voorverwarmde oven van 220° – gedurende 40 minuten.

    Bak je in de Utra pro van Tupperware, mag je brood in de vorm, met deksel in een koude oven van 220 graden bakken, voor 30 minuten.
    Dan neem je het deksel van de pot en laat je nog 15 minuten verder bakken.