
Ingrediënten
Voor het deeg:
175 g Bloem
15 g Lichtbruine suiker (kindjessuiker)
60 g Kristalsuiker ( Dus de hoeveelheid suiker in totaal komt op 75 g)
40 g Amandelmeel
100 g Boter
1 Ei
1/4 theelepel zout
Voor de peren:
1 blik Peren of siroop of 3 à 4 gepocheerde peren; in helften gesneden en klokhuis verwijderd.
Voor het recept, ga naar (klik op onderstaande link):
Gestoomde peren – Love2Cook
Voor de frangipane:
100 g Boter
100 g Suiker
100 g Amandelmeel
2 Eieren
1 soeplepel Amandelextract
Verder nog:
75 g Abrikozenjam
20 g Amandelschaafsel en/of suikerglazuur om af te werken.
- Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengbeker. Ga naar deegfunctie / 2 min.
- Haal het deeg uit de mengbeker en maak er een bol van. Wikkel de bol deeg in een plastic folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Neem een lage quiche of taart vorm. Verwarm de oven op 180°.
- Voor de frangipane: Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kneed ongeveer 1 tot 2 minuten, tot je een mooi deegje bekomt.
- Neem het deeg, dat minstens 1 uur gerust heeft, uit de koelkast. Rol het uit tussen 2 plastic folie tot het een dikte heeft van 3 à 4 mm. Breng dit over in de vorm.
- Verdeel nadien het frangipane deegje over de bodem. Doe de peren over het frangipane deegje of snij de peren eerst in reepjes en verdeel.
- Zet de gevulde vorm in de oven en laat ongeveer 40 min bakken.
- Verwarm de abrikozenjam kort in een steelpannetje en bestrijk de taart ermee voor een mooie glans. Strooi er tenslotte wat geroosterde amandelschijfjes over en strijk indien je dat wenst in met suikerglazuur.