Tarte bourdaloue (amandel-perentaart)

Ingrediënten

Voor het deeg:

175 g Bloem

15 g Lichtbruine suiker (kindjessuiker)

60 g Kristalsuiker ( Dus de hoeveelheid suiker in totaal komt  op 75 g)

40 g Amandelmeel

100 g Boter

1 Ei

1/4 theelepel zout

Voor de peren:

1 blik Peren of siroop of 3 à 4 gepocheerde peren; in helften gesneden en klokhuis verwijderd.
Voor het recept, ga naar (klik op onderstaande link):
Gestoomde peren – Love2Cook

Voor de frangipane:

100 g Boter

100 g Suiker

100 g Amandelmeel

2 Eieren

1 soeplepel Amandelextract

Verder nog:

75 g Abrikozenjam

20 g Amandelschaafsel en/of suikerglazuur om af te werken.

  • Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengbeker. Ga naar  deegfunctie / 2 min.
  • Haal het deeg uit de mengbeker en maak er een bol van. Wikkel de bol deeg in een plastic folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  • Neem een lage quiche of taart vorm. Verwarm de oven op 180°.
  • Voor de frangipane: Doe alle ingrediënten in de mengbeker en kneed ongeveer 1 tot 2 minuten, tot je een mooi deegje bekomt.
  • Neem het deeg, dat minstens 1 uur gerust heeft, uit de koelkast. Rol het uit tussen 2 plastic folie tot het een dikte heeft van 3 à 4 mm. Breng dit over in de vorm.
  • Verdeel nadien het frangipane deegje over de bodem. Doe de peren over het frangipane deegje of snij de peren eerst in reepjes en verdeel.
  • Zet de gevulde vorm in de oven en laat ongeveer 40 min bakken.
  • Verwarm de abrikozenjam kort in een steelpannetje en bestrijk de taart ermee voor een mooie glans. Strooi er tenslotte wat geroosterde amandelschijfjes over en strijk indien je dat wenst in met suikerglazuur.
Print Friendly, PDF & Email