


Ingrediënten
Voor het soezendeeg:
- 150 g water
- 80 g boter
- 120 g bloem
- 3 eieren (van ongeveer 50g/stuk)
Bereiding
voor het soezendeeg:
- Doe water en boter in de mengbeker en breng aan de kook 5 min/100°C/snelheid 1.
- Voeg bloem toe en, zonder maatbeker, mix 20 sec/snelheid 4.
- Laat het deeg nog even doorkoken: 5 min/100°/snelheid 1.
- Verwijder de mengbeker en zet deze terzijde om 10 minuten te laten afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Het beste resultaat heb je met de stand onderwarmte bovenwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
- Zet de mengbeker opnieuw in positie en mix snelheid 5, terwijl u één voor één de eieren toevoegt door de opening in het mengbeker deksel, op de draaiende mesbladen.
- Nadat u het laatste ei hebt toegevoegd, mix nog eens 30 sec/snelheid 5.
- Doe het deegmengsel over in een spuitzak en spuit bolletjes (choux) of staafjes (éclairs) op een klaargezette bakplaat, waarbij u telkens 5 cm tussenruimte aanhoudt. Zet de bakplaat in het midden van je oven en bak gedurende 20-25 minuten (200°C) of totdat het deeg goudbruin en de koekjes licht krokant zijn. Schakel de oven uit en zet de deur een eindje open.
Laat de oven zo 10 minuten open staan om het soezendeeg te laten drogen. Neem de plaat uit de oven en laat het soezendeeg volledig afkoelen voordat u het serveert of naar wens vult.
Ingrediënten
Voor de koffieroom:
- 500 ml Melk
- 60 g Zusto
- 2 eieren
- 25 g Maizena
- 25 g vanillepudding poeder
- 1 eetlepel Oploskoffie (vb. Nescafé select)
Bereiding
voor de koffieroom (= banketbakkersroom met oploskoffie):
- Voeg bij de melk 1 eetlepel (of naar smaak) oploskoffie aan toe.
- Doe alle ingrediënten voor de banketbakkersroom in de mengbeker en kook op 7 min / 90° / linksom draaiend / std 3.
- Breng de banketbakkersroom over in een schaal en dek het oppervlak af met vershoudfolie zodat er geen velletje op kan komen. Laat afkoelen.
Bereiding
voor de chocolade topping:
- 150g fondant Chocolade
- 50g Boter
- 75g Bloemsuiker facultatief
Bereiding
voor de chocolade topping:
- Neem 150g fondant chocolade met 50g boter
- zachtjes laten smelten (bain mari) en doorroeren
- eventueel kan je er nog tot 75g bloemsuiker aan toevoegen.