Aspergesoep

Foto: © Veronique Coens

Ingrediënten

400 g witte asperges, geschild, het houtachtige uiteinde verwijderd, in stukken (4 cm) gesneden. 
Hou de topjes apart.
100 g aardappels, in stukken gesneden
50 g uien, in helften gesneden
1 teentje knoflook
700 g water
1 bouillonblokje
¼ – ½ tl zout, naar smaak
1 – 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
50 g smeerkaas
50 – 100 g zure room, 20% vet
3 takjes verse peterselie, alleen de blaadjes, gehakt

Bereiding

  • Doe asperges, aardappels, uien en teentje knoflook in de mengbeker en hak
    7 sec/snelheid 5.
  • Schraap de resten van de zijkant van de mengbeker met de spatel.
  • Voeg 300 g water, bouillonpasta, zout en zwarte peper toe en kook
    15 min/100°C/snelheid 2.
  • Voeg smeerkaas en zure room, 20% vet toe en mix 30 sec/snelheid 3 – 10, verhoog de snelheid geleidelijk.
  • Voeg de resterende 400 g water toe en kook 5 min/100°C/snelheid 2
  • Bestrooi met peterselie en serveer warm.

De topjes kunnen ofwel gebakken worden, gestoomd op de soep en of de laatste 5 minuten in de soep te garen. In het laatste, niet vergeten messen omdraaien.

Print Friendly, PDF & Email