Met de overschot van sla en prei, of een stukje courgette.
Lekker met wat aangebakken gerookt spek, of wat soepballetjes.
Slasoep met prei
Ingrediënten
100g gerookt spek 1 ui 1 teentje look 150g prei 20g olijfolie 1 krop sla 750ml kippenbouillon peper en zout 50g kruidenkaas of Philadelphia kaas
Bereiding
Doe het gerookt spek en wat fijn gesneden sla (uit de kern van de krop) in de mengbeker en stoof aan: 5 min – 120° – sn 1. Zet opzij.
Voeg een ui en een teentje look in de mengbeker en snipper: 5 sec – std 5. Doe de grof gesneden prei bij de ui, samen met 20g olijfolie. Stoof aan: 5 min – 120° – std 1.
Doe er de grof gesneden sla bij +750 ml kippenbouillon. Laat koken: 15 min – 100° – std 1
Breng op smaak met zout en peper. Voeg er de kaas bij en mix: 1 min – std 5, opdrijvend naar std 10.
Proeven, bijkruiden.
Serveer met het gerookte spek.
Serveer je met soepballetjes, zet je de temperatuur in plaats van op 100 graden, op varoma en zet de varomaschaal met de soepballetjes en eventueel fijn gesnipperde sla, op de beker.
Slasoep met corugette
Ingrediënten
100g gerookt spek 1 ui 1 teentje look 20g olijfolie 1 krop sla 150g courgette 750ml kippenbouillon peper en zout 50g kruidenkaas of Philadelphia kaas
Bereiding
Doe het gerookt spek en wat fijn gesneden sla (uit de kern van de krop) in de mengbeker en stoof aan: 5 min – 120° – sn 1. Zet opzij.
Voeg een ui en een teentje look in de mengbeker en snipper: 5 sec – std 5. Voeg 20g olijfolie toe. Stoof aan: 3 min – 120° – std 1.
Doe er de grof gesneden sla bij, alsook de courgette blokjes. +750 ml kippenbouillon. Laat koken: 15 min – 100° – std 1
Breng op smaak met zout en peper. Voeg er de kaas bij en mix: 1 min – std 5, opdrijvend naar std 10.