Scones

Ingrediënten

410 g witte bloem van goede kwaliteit (broodbloem)
40 g maïzena
1 pakje bakpoeder
115 g boter (kamertemperatuur)
30 g rietsuiker
250 g volle melk
2 g zout
15 g citroensap

clotted cream 
of
75 g opgeklopte room met 60 g mascarpone mengen. Yohurt dikte. 

confituur

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de scones in de mengbeker en meng heel kort.
    20 sec / std 6.
  • Haal het deeg uit de beker en duw het kort samen. Pas op, niet meer kneden. Leg het deeg op een licht bebloemde werktafel. 
  • Rol of duw het deeg open tot een rechthoek van ongeveer 3 tot 4 mm dikte.
    Als je een gekartelde uitsteker hebt, neem dit, anders een tas, glas, hier heb ik mijn courgette snijder gebruikt om de ronden te maken.
  • Leg op een bakmatje en strijk in met eigeel.
    Bak gedurende 10 minuten op 220°, of goudbruin.
  • Laat afkoelen, snij ze doormidden. Vul ze op met clotted cream (gemakkelijke versie= opgeklopte room met mascarpone) en leg er wat confituur op.

Dit recept is geïnspireerd door Bloch.
Aangepast naar smaak en omgezet naar Thermomix.

Print Friendly, PDF & Email