Ingrediënten
700 g Courgette, in stukken gesneden
500 g Water
50 g Ui, in 2 gesneden
40 g Roomkaas
10 g Boter
1 teentje Knoflook (optioneel)
1 Groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
- TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
- TM6/TM5: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
- Doe ui en het teentje knoflook in de mengbeker. Hak fijn gedurende 5 sec / std 5. Spatel de resten van de zijkant naar beneden.
- Voeg wat olijfolie toe en stoof aan gedurende 3 min / 120°C / std 1.
- Doe het water, een groentebouillon blokje, de courgette stukjes, zout en peper toe aan de mengbeker. Laat koken gedurende 15 min / 100°C / std 1.
- Voeg boter en smeerkaas toe aan de soep. Mix alles goed onder gedurende 1 min /std 10. Kruid bij naar smaak en serveer warm.
- Smakelijk!
