Romige courgettesoep

Ingrediënten

700 g Courgette, in stukken gesneden

500 g Water

50 g Ui, in 2 gesneden

40 g Roomkaas

10 g Boter

1 teentje Knoflook (optioneel)

1 Groentebouillonblokje (voor 0,5 l)

Zout en peper, naar smaak

Bereiding

  • TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
  • TM6/TM5: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
  • Doe ui en het teentje knoflook in de mengbeker. Hak fijn gedurende 5 sec / std 5. Spatel de resten van de zijkant naar beneden.
  • Voeg wat olijfolie toe en stoof aan gedurende 3 min / 120°C / std 1.
  • Doe het water, een groentebouillon blokje, de courgette stukjes, zout en peper toe aan de mengbeker. Laat koken gedurende 15 min / 100°C / std 1.
  • Voeg boter en smeerkaas toe aan de soep. Mix alles goed onder gedurende 1 min /std 10. Kruid bij naar smaak en serveer warm.
  • Smakelijk!