Ingrediënten
3 (of meer) stoof appels, in blokjes gesneden
1/2 rode kool, in 3 stukken snijden
1 ajuin
30 g boter
35 g donkerbruine suiker of honing
100 tot 150 g water
40 g balsamicoazijn
1 kruidnagel
1 laurierblad
1/2 groentebouillonblokje
Zout
Bereiding
- Doe 1 van de 3 stukken rode kool in de mengbeker en mix 5 sec / std 5. Gebruik tegelijkertijd de spatel via de opening in het deksel tijdens het mixen.
Wens je de rode kool grover, experimenteer de volgende keer op 3 of 4 seconden, eventueel op std 4,5. Doe de gesneden rode kool in een kom om apart te zetten. Doe hetzelfde met de andere 2 stukken van de kool en zet eveneens apart.
- Doe de ajuin in de mengbeker en hak 5 sec / std 5 en spatel naar beneden.
- Voeg de boter toe en sauteer zonder maatbekertje: 3 min / 120° / std 1.
- Doe de rode kool en alle andere ingrediënten erbij en laat garen op 45 min / Varoma/ linksomdraai / std 1 1/2.
- Proef en doe er indien nodig nodig 5 minuten bij. Heb je liever dat de appeltjes wat krokant zijn, dan voeg je ze pas toe bij 35 minuten.
- Doe 1 van de 3 stukken rode kool in de mengbeker en mix 5 sec / std 5. Gebruik tegelijkertijd de spatel via de opening in het deksel tijdens het mixen.
