Prei rozemarijn notenbrood

Ik ben steeds op zoek naar nieuwe gerechten/recepten. Zeker recepten om minder koolhydraten te gebruiken.
Plots kreeg ik een berichtje van een klant, ondertussen vriendin, van dit notenbroodje. Zo hebben we onmiddellijk een reden om af te spreken en dit samen te proberen.
“Brood” kan je het eigenlijk niet noemen. Als ik de structuur bekijk, en proef, doet het me eerder aan een veganistische paté denken.
Goed af kruiden vooraleer het in de oven gaat!

Ik had nog wat mangochutney staan. Ik moet zeggen, die combinatie is héérlijk!
Snij het brood in blokjes, en het kan geserveerd worden bij de aperitif, met een uien confituur.
Nu volgend probleem…. In welke categorie moet ik dit recept plaatsen?
Brood? Nee, na wat aarzelen plaats ik het tussen de bijgerechten. 
En ik maak een nieuwe categorie aan, koolhydraat-arm. 
Laat me weten hoe jij het vond en hoe jij het serveerde.
info@love2cook.be

Foto: © love2cook.be
Foto: © love2cook.be

Ingrediënten

200 g amandelnoten
200 g hazelnoten
2 takjes rozemarijn
Half bosje peterselie

2 sjalotjes
2 teentjes look
20 g olijfolie
1 grote prei (ook het groen)

3 eieren
peper en zeezout
eventueel wat cayenne en currykruiden toevoegen.

Bereiding

  • Doe de amandelen in de mengbeker en maal: 10 sec / std 10.
    Doe er de rozemarijn, peterselie en hazelnoten bij en hak: 5 sec / std 4,5.
    Haal uit de beker en zet apart.
  • Doe de sjalotjes en de look in de mengbeker en hak:
    5 sec / std 5.
  • Stoof aan: 3 min / 120° /std 1.
  • Snij ondertussen de prei in ringen.
    Doe de prei bij de ui in de mengbeker en stoof verder aan
    5 min / 120°C / linksdraaiend / std 1.
  • Voeg de notenmengeling er aan toe, alsook de 3 eieren. Kruid met peper en zout.
    Meng de massa ongeveer 10 sec / linksomdraaiend / std 4,5.
    Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    Deze massa mag pittig gekruid worden.
  • Doe de massa in een bakvorm bekleed met bakpapier en bedek met een blaadje bakpapier.
  • Bak in oven 45 min op 175°, neem het bakpapier van het brood en bak nog 15 tot 25 minuten verder tot het broodje vanbinnen droog is.

Serveertip:

Héél lekker met chutney.
Hier met mango chutney.

Foto: © love2cook.be
Print Friendly, PDF & Email