Pommes duchesse

Pommes duchesse met vispannetje

Ingrediënten

800 g Aardappelen, bloemig en in blokjes gesneden

500 g Water

80 g ongezouten Boter, in stukjes

5 Eidooiers

1 tl Zout, naar smaak aanpassen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met pakpapier en zet opzij.
  • Doe het water in de mengbeker. Plaats het kookmandje en leg de aardappelen erin. Stoom op 20 min / Varoma / std 1. Verwijder het kookmandje met de spatel en maak de mengbeker leeg.
  • Plaats de vlinder.
  • Doe de gestoomde aardappelen, de boter en het zout in de mengbeker. Klop gedurende 1 min / std 2.
  • Voeg de eidooiers eraan toe en klop opnieuw 1 min / std 2.
  • Verwijder de vlinder.
  • Doe de aardappelpuree in een gecanneleerde (= gekarteld) spuitzak en spuit hertoginappels op de voorbereide bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 – 20 min op 180°C.
  • Serveer direct uit de oven en geniet er warm van. Smakelijk!