Pizza met passata, salami, paprika en mozzarella

Ingrediënten

Voor 1 grote ronde pizza, dunne bodem (3 personen)

3 Tros tomaten

1 teentje Knoflook

1 Ui, klein

Verse, gedroogde kruiden

Salami

Paprika

Mozzarella

Voor de pizza bodem:

1100 g Water, op kamertemperatuur

200 g Broodbloem (of half broodbloem, half 00 bloem)

15 g Olijfolie + wat extra voor het invetten

10 g verse Gist of 4 g gedroogde Gist

3 g Zout

 

Bereiding

  • Warm de oven voor op 220°C op pizza stand (indien van toepassing) of op hete lucht.
  • Zet je Thermomix aan. Voeg de bloem, gist, olijfolie en zout toe. Stel in op deegfunctie / 2 min. Doe het deeg in de schaal en maak er een bol van. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat het deeg rijzen totdat het tweemaal zo groot geworden is (duurt ong. 1 uur).
  • Reinig de mengbeker
  • Begin met de knoflook en ui in de mengbeker te hakken op 5 sec / std 5.
  • Voeg wat olijfolie toe en stoof aan op 3 min / 120° / std 1.
  • Voeg de verse, gedroogde kruiden toe (zoals tijm, oregano, rozemarijn, basilicum) + de tomaten en doe deze bij in de mengbeker. Hak op 5 sec / std 5.
  • Laat uitkoken tot alle vocht weg is op ongeveer 20 min / Varoma / std 1.
  • Reinig de mengbeker.
  • Neem het gerezen pizzadeeg, rol het uit en leg in een ingevette pizzavorm.
  • Verdeel en smeer er de passata over. 
  • Beleg met salami, stukjes paprika,…. Je kan er ook stukjes champignons opleggen als je wilt.
  • Snij de mozzarella in schijfjes en verdeel deze over de pizza.
  • Plaats de pizza in de voorverwarmde oven op 220° gedurende ongeveer 15 minuten. 
  • Serveer onmiddellijk en eet smakelijk!