Pastinaak – peer soep

Ingrediënten

200 ml volle room, opgeklopt

100 g ajuin, in 2 gesneden

250 g pastinaak, in grove stukken

150 g pastinaak in blokjes gesneden + 5 min gebakken in olijfolie

250 g peren

1 soeplepel olijfolie

700 ml kippenbouillon

Zout en peper

Bieslook

 

Bereiding

  • Doe de ajuin en de 250 g pastinaak in de mengbeker. Mix op 5 sec / std 5.
  • Voeg de peren eraan toe. Mix opnieuw op 5 sec / std 5.
  • Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan op 5 min / 120° / std 2.
  • Voeg de bouillon en een beetje zout eraan toe. Kook op 20 min / 98° / std 1.
  • Doe nu peper naar smaak + de helft van de opgeklopte room bij de soep . Mix op 45 sec / std 5 en drijf op naar std 9.
  • Dien op, dresseer de rest van de room, gebakken pastinaak en bieslook in een bord.