
Ingrediënten
200 ml volle room, opgeklopt
100 g ajuin, in 2 gesneden
250 g pastinaak, in grove stukken
150 g pastinaak in blokjes gesneden + 5 min gebakken in olijfolie
250 g peren
1 soeplepel olijfolie
700 ml kippenbouillon
Zout en peper
Bieslook
Bereiding
- Doe de ajuin en de 250 g pastinaak in de mengbeker. Mix op 5 sec / std 5.
- Voeg de peren eraan toe. Mix opnieuw op 5 sec / std 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan op 5 min / 120° / std 2.
- Voeg de bouillon en een beetje zout eraan toe. Kook op 20 min / 98° / std 1.
- Doe nu peper naar smaak + de helft van de opgeklopte room bij de soep . Mix op 45 sec / std 5 en drijf op naar std 9.
- Dien op, dresseer de rest van de room, gebakken pastinaak en bieslook in een bord.