Pasta all’Arrabiata

Ingrediënten

60 gram parmezaanse kaas
1 tl chilipoeder
½  ui + ½ rode ui
teentje look
15 gram olijfolie
150g spekblokjes
½  rode en ½ gele paprika
2 takjes basilicum
400 g gepelde tomaten
150 g water
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 bouillonblokje
150 g kleine penne / pasta

Bereiding

  • Maal de kaas 10 sec / std 6 en zet in een schaaltje opzij
  • Doe de ui en look in de mengbeker en hak 5 sec / std 8
  • Voeg de olijfolie toe en kook 3 min / varoma / std 1
  • Voeg paprika in stukken toe en basilicum en hak fijn in 4 sec / std 4-5
  • Voeg gepelde tomaten, water, paprikapoeder, chilipoeder, bouillonblokje, zout en het spek toe en verwarm 7 min / 100°C / std 1
  • Voeg de harde pasta toe en meng 4 sec /  linksdraaiend / std 3
  • Gaar de pasta, kijk naar de tijd op de verpakking en stel in:
    kooktijd pasta volgens verpakking / 100 °C /  linksdraaiend / std lepeltje