
Ingrediënten
60 gram parmezaanse kaas
1 tl chilipoeder
½ ui + ½ rode ui
teentje look
15 gram olijfolie
150g spekblokjes
½ rode en ½ gele paprika
2 takjes basilicum
400 g gepelde tomaten
150 g water
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 bouillonblokje
150 g kleine penne / pasta
Bereiding
- Maal de kaas 10 sec / std 6 en zet in een schaaltje opzij
- Doe de ui en look in de mengbeker en hak 5 sec / std 8
- Voeg de olijfolie toe en kook 3 min / varoma / std 1
- Voeg paprika in stukken toe en basilicum en hak fijn in 4 sec / std 4-5
- Voeg gepelde tomaten, water, paprikapoeder, chilipoeder, bouillonblokje, zout en het spek toe en verwarm 7 min / 100°C / std 1
- Voeg de harde pasta toe en meng 4 sec / linksdraaiend / std 3
- Gaar de pasta, kijk naar de tijd op de verpakking en stel in:
kooktijd pasta volgens verpakking / 100 °C / linksdraaiend / std lepeltje