
Ingrediënten
3 Sinaasappelen
2 liter Water
250 g Poedersuiker
50 g Sinaasappelsap
Suiker voor de afwerking
Bereiding
- Was en schil de sinaasappelen grondig. Snij met een scherp mes de “pel” in 4 door een inkeping te maken van boven naar beneden. Pel de sinaasappel tot je mooie reepjes bekomt en snij de schil in repen van een halve cm.
- Doe 1 liter water in de mengbeker, voeg de repen toe en laat dit opkoken gedurende 10 min / Varoma / linksomdraai / lepeltje.
- Giet alles door het stoommandje en doe de schillen opnieuw in de mengbeker. Voeg 1 liter water aan toe en kook opnieuw op 20 min / Varoma / linksomdraai / lepeltje.
- Giet terug alles door het stoommandje, zet de weegschaal op en doe de schillen terug in de mengbeker. Zo weet je exact hoeveel gekookte sinaaschil je hebt.
Voeg er nu de bloemsuiker aan toe, 250g of maximaal de hoeveelheid van de gekookte en uitgelekte sinaas schillen. Doe er het sinaasappelsap bij en kook gedurende 20 min / Varoma / linksomdraai / lepeltje.
- Op het einde mag er geen vloeistof meer over zijn. Verleng indien nodig met enkele minuten.
- Laat de orangettes afkoelen op bakpapier en rol ze door de suiker.