Mergpijpjes

Ingrediënten

Biscuitdeeg

90 g Suiker

70 g gezeefde Patisseriebloem

20 g gezeefde Maïzena

10 g Vanillesuiker

3 Eieren

mespuntje Bakpoeder (1 g)

Bakvorm 21x28cm

Afwerking

100gr Chocolade

Swiss meringue botercrème (vanille)

Aardbeienconfituur (of frambozen)

Marsepein (rolletje 2*250g)

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Boven- onderwarmte.

  • TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
  • TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop.

Biscuitdeeg

  • Plaats de vlinder op de messen. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in de mengbeker. Klop gedurende 6 min / 37°C / std 4. Nadien klop verder op zonder warmte / 6 min / std 4.
  • Voeg de bloem en maizena aan de mengbeker toe. Meng 4 sec / std 3.
  • Verwijder de vlinder en roer nog eens voorzichtig om met de spatel.
  • Neem de bakvorm en breng het deeg hierin over. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven. Laat bakken gedurende 15 min / 180°C. In de gaten houden, de ene oven is de andere niet!
  • Laat afkoelen. Ontvorm en snij in lange repen van ongeveer 2 cm breed.

Afwerking

  • Neem een reep biscuit, en snij die overlangs middendoor.
  • Smeer nadien nog een fijn laagje boterroom rondom rond de samengestelde biscuit.
  • Leg deze omgekeerd op de marsepein. Smeer aan de bovenkant ook een fijn laagje boterroom.
  • Draai in de marsepein zonder overlap en laat het naadje onderaan, gebruik eventueel wat boterroom als plakmiddel.
  • Plooi de marsepein strak over het koekje. Laat opstijven.
  • Smelt de chocolade.
  • Snij de koekjes strook in stukjes van 4cm lang. Neem een mergpijpje en dop deze aan beide zijden in de gesmolten chocolade.
  • Laat opstijven op een rooster met bakpapier.
  • Smakelijk!