Ingrediënten
Biscuitdeeg
90 g Suiker
70 g gezeefde Patisseriebloem
20 g gezeefde Maïzena
10 g Vanillesuiker
3 Eieren
mespuntje Bakpoeder (1 g)
Bakvorm 21x28cm
Afwerking
100gr Chocolade
Swiss meringue botercrème (vanille)
Aardbeienconfituur (of frambozen)
Marsepein (rolletje 2*250g)
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Boven- onderwarmte.
- TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
- TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
Biscuitdeeg
- Plaats de vlinder op de messen. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in de mengbeker. Klop gedurende 6 min / 37°C / std 4. Nadien klop verder op zonder warmte / 6 min / std 4.
- Voeg de bloem en maizena aan de mengbeker toe. Meng 4 sec / std 3.
- Verwijder de vlinder en roer nog eens voorzichtig om met de spatel.
- Neem de bakvorm en breng het deeg hierin over. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven. Laat bakken gedurende 15 min / 180°C. In de gaten houden, de ene oven is de andere niet!
- Laat afkoelen. Ontvorm en snij in lange repen van ongeveer 2 cm breed.
Afwerking
- Rol de marsepein (recept zie link: https://love2cook.be/thermomix-recepten/marsepein/) uit op een met bloemsuiker bestrooid werkblad, eventueel huishoudfolie gebruiken. Zo dun mogelijk.
- Neem een reep biscuit, en snij die overlangs middendoor.
- Smeer een laagje confituur op de ene kant, een laagje botercrème (zie link naar recept: https://love2cook.be/thermomix-recepten/creme-au-beurre-boterroom/) op de andere kant en voeg samen.
- Smeer nadien nog een fijn laagje boterroom rondom rond de samengestelde biscuit.
- Leg deze omgekeerd op de marsepein. Smeer aan de bovenkant ook een fijn laagje boterroom.
- Draai in de marsepein zonder overlap en laat het naadje onderaan, gebruik eventueel wat boterroom als plakmiddel.
- Plooi de marsepein strak over het koekje. Laat opstijven.
- Smelt de chocolade.
- Snij de koekjes strook in stukjes van 4cm lang. Neem een mergpijpje en dop deze aan beide zijden in de gesmolten chocolade.
- Laat opstijven op een rooster met bakpapier.
- Smakelijk!
