Melocakes

Ingrediënten

160 gr chocolade (voor de buitenkant)
80 gr chocolade (voor het afsluiten)

60 gr boter
1 ei
40 gr kokosbloesemsuiker of  bruine suiker 
80 gr bloem

zout
4 eiwitten (120 gr)
70 gr griessuiker
2 koffielepels maïzena
2 blaadjes gelatine

Bereiding Neem een siliconemat met halve bollen diameter 6 cm. Doe de 160 gr chocolade in de beker: 5 min / 50°C / snelheid 1. Of neem de Tupperware chocoladefondue en smelt de chococlade in de microgolf. Neem een borstel en wrijf de siliconevormen halve bollen in met deze chocolade en zet de vormen in de koelkast (zeker 2 laagjes, beter 3 laagjes, aanbrengen) Was uw beker uit. Voor de koekjes: Warm de oven voor op 180°C. Doe in de beker: bloem, suiker, ei en boter: 20 sec. / std 5. (Dit is geen vast deeg dat je kan uitrollen. Heb je geen siliconen koekjes vorm, neem een muffin vorm of maak een zanddeeg. Rol het deeg uit op 5 mm dikte en maak rondjes van diameter 5,50 cm.) Vul de siliconematten voor koekjes met het deeg met behulp van een lepel: Bakken 10 min. op 180°C. Goed de beker wassen (met dreft) en ontvetten (met azijn). Zet de vlinder in de beker. Week de 2 blaadjes gelatine in koud water. Vul de beker met het eiwit,  de suiker en een heel klein snuifje zout: 5 min / 70°C / std 3,5. Rond de 4de minuut, voeg de maïzena en de goed uitgeknepen gelatine door het deksel bij de eiwitten. Doe de massa méringue in een spuitzak en vul de ingesmeerde bollen met de méringue tot 3/4. Duw de gebakken koekjes in de massa en rakel de uitkomende massa weg met een spatel Zet terug in de koeling. Reinig de beker, smelt de chocolade: 5 min. / 50°C / snelheid 1. Of neem terug de Tupperware chocolade fondue. Met een borsteltje de gesmolten chocolade over de koekjes strijken Chocolade laten opstijven in de koeling (30 min) en ontvormen.

Wens je iets te bestellen van deze gebruikte artikelen. Ga naar de bestelpagina en geef je wenslijst door: 

Halve bol
Koekjes vorm passend voor halve bol
Chocolade fondue (mirco delice)
Silicone borstel
siliconen spatel
Silicone spatel
Print Friendly, PDF & Email