
Ingrediënten
1 volledig ei
15-20 g mosterd
15 g witte wijnazijn
250 g arachideolie, of zonnebloemolie, of fijne slaolie, of koolzaad olie (moet niet op voorhand afgemeten worden)
Enkele druppels citroensap
Peper en zout
Bereiding
- TM5/TM6
- Dit recept mag direct verdubbeld worden. Eerlijk, ik vind de consistentie van de mayonaise beter met een dubbele hoeveelheid.
Bewaar de mayonaise in kleine goed afgesloten potjes in de frigo.
Dit is je basis voor cocktailsaus, tartaar, of een dressing.
Maak je eiersalade, vleessalade, vissalade zelf. Voor al deze bereidingen heb je mayonaise nodig. Weet wat je eet….. - Doe het volledig ei, de mosterd en de azijn in de mengbeker, begin te mengen: zonder tijd / std 3.
- Laat de thermomix draaien, met maatbekertje IN de opening.
- Zet de weegschaal op terwijl het toestel draait.
- Giet de olie op het deksel en laat ze in de mengbeker druppelen, doe dit tot de weegschaal 250 g aanduidt.
- Weegschaal verwijderen en snelheid verhogen naar std 6. Tot de mayonaise dik genoeg is.
- Naar smaak peper, zout en eventueel enkele druppels citroensap aan toevoegen. Opnieuw goed mengen, snelheid speelt geen rol, zolang de snelheid groot genoeg is dat de kruiden in de mayo gemengd worden.
- TM7:
- Voor de TM7 kan je de weegschaal niet opzetten op snelheid 3,
Weeg voor je start de olie af.
Werkwijze idem, maar zonder de weegschaal op te zetten.