Marshmallows (1)


Ingrediënten
350 gr kristalsuiker
4 eiwitten (±120gr)
1el vanille-extract
12 gr gelatine blaadjes
Zonnebloemolie om in te vetten
1 el maïzena
Bereiding
- Week de gelatine in een kom met koud water.
- Doe de suiker in de mengbeker en maal tot bloemsuiker: 20 sec / std 10.
- Verwijder 50 gr bloemsuiker en zet apart.
- Plaats de vlinder.
- Doe de eiwitten bij de rest van de suiker in de beker en verwarm: 5 min / 90° / std 4. Zonder maatbekertje.
- Doe de vanille en de goed uitgeknepen gelatine blaadjes bij het geklopte eiwit en meng: 4 min / std 4.
- Doe in een op voorhand in-geoliede vorm, Tupperware Multiflex is de ideale vorm voor deze hoeveelheid.
- Laat 2 uur opstijven.
- Ontvorm de marshmallows op een snijplank en snij met een scherp mes in blokjes.
- Meng de maïzena en de apart gezette bloemsuiker. Bestrooi de blokjes marshmallows met dit mengsel.
Marshmallows (2)


Ingrediënten
300 gr kristalsuiker
165 gr water
1el vanille-extract
18 gr gelatinepoeder
Zonnebloemolie om in te vetten
50 gr maïzena
Bereiding
- Plaats de suiker in de mengbeker en verpulver
20 sec. / snelheid 10. Doe over in een kom en zet opzij. - Weeg 50 gr van die gemalen suiker in een andere kom, weeg hierbij de maïzena en zet opzij.
- Vet een vorm (MultiFlex Tupperware) in en zeef ongeveer
de helft van het poedersuiker-maizena mengsel over de bodem en de
randen. - Plaats de vlinder op de messen. Plaats water, gelatine, kleurstof,
vanille in de mengbeker en meng 5 sec. / snelheid 3.
Laat vervolgens 5 minuten zwellen. - Warm 2 min. 30 sec. / 50°C / snelheid 2.
- Verwijder de maatbeker en meng 4 min. / snelheid 3.5, waarbij
de poedersuiker geleidelijk door de dekselopening wordt toegevoegd
op de draaiende messen. - Klop vervolgens 2 min. /snelheid 2,5 tot schuimpuntjes ontstaan.
- Verwijder de vlinder.
- Giet het marshmallow-mengsel snel in de voorbereide vorm, strijk het glad en laat het minstens 2 uur drogen bij kamertemperatuur.
- Zeef wat poedersuiker-maïzena mengsel op de marshmallow(s) in de
ovenschaal of vorm, laat de marshmallow(s) op een bord vallen en,
in geval u een schaal gebruikte, snijd in kleine blokjes en bestuif de
nog vrije randen met het poedersuiker-maïzena mengsel.
Dien de marshmallows op of bewaar ze in een luchtdichte doos.Tip : In een luchtdichte doos en op een droge plaats kunnen de
marshmallows tot 2-3 weken worden bewaard.
Gebruikte materialen:



