Marshmallows (2 # manieren)

Marshmallows (1)

Foto: © Lieve Van Hauwermeiren

Ingrediënten

350 gr kristalsuiker
4 eiwitten (±120gr)
1el vanille-extract
12 gr gelatine blaadjes
Zonnebloemolie om in te vetten
1 el maïzena

Bereiding

  • Week de gelatine in een kom met koud water.
  • Doe de suiker in de mengbeker en maal tot bloemsuiker: 20 sec / std 10.
  • Verwijder 50 gr bloemsuiker en zet apart.
  • Plaats de vlinder.
  • Doe de eiwitten bij de rest van de suiker in de beker en verwarm: 5 min / 90° / std 4.  Zonder maatbekertje.
  • Doe de vanille en de goed uitgeknepen gelatine blaadjes bij het geklopte eiwit en meng: 4 min / std 4.
  • Doe in een op voorhand in-geoliede vorm, Tupperware Multiflex is de ideale vorm voor deze hoeveelheid. 
  • Laat 2 uur opstijven.
  • Ontvorm de marshmallows op een snijplank en snij met een scherp mes in blokjes.
  • Meng de maïzena en de apart gezette bloemsuiker. Bestrooi de blokjes marshmallows met dit mengsel.

Marshmallows (2)

Ingrediënten

300 gr kristalsuiker
165 gr water
1el vanille-extract
18 gr gelatinepoeder
Zonnebloemolie om in te vetten
50 gr maïzena

Bereiding

  • Plaats de suiker in de mengbeker en verpulver
    20 sec. / snelheid 10. Doe over in een kom en zet opzij.
  • Weeg 50 gr van die gemalen suiker in een andere kom, weeg hierbij de maïzena en zet opzij.
  • Vet een vorm (MultiFlex Tupperware) in en zeef ongeveer
    de helft van het poedersuiker-maizena mengsel over de bodem en de
    randen.
  • Plaats de vlinder op de messen. Plaats water, gelatine, kleurstof,
    vanille in de mengbeker en meng 5 sec. / snelheid 3.
    Laat vervolgens 5 minuten zwellen.
  • Warm 2 min. 30 sec. / 50°C / snelheid 2.
  • Verwijder de maatbeker en meng 4 min. / snelheid 3.5, waarbij
    de poedersuiker geleidelijk door de dekselopening wordt toegevoegd
    op de draaiende messen.
  • Klop vervolgens 2 min. /snelheid 2,5 tot schuimpuntjes ontstaan.
  • Verwijder de vlinder.
  • Giet het marshmallow-mengsel snel in de voorbereide vorm, strijk het glad en laat het minstens 2 uur drogen bij kamertemperatuur.
  • Zeef wat poedersuiker-maïzena mengsel op de marshmallow(s) in de
    ovenschaal of vorm, laat de marshmallow(s) op een bord vallen en,
    in geval u een schaal gebruikte, snijd in kleine blokjes en bestuif de
    nog vrije randen met het poedersuiker-maïzena mengsel.
    Dien de marshmallows op of bewaar ze in een luchtdichte doos.

    Tip : In een luchtdichte doos en op een droge plaats kunnen de
    marshmallows tot 2-3 weken worden bewaard.

Gebruikte materialen:

Multiflex rechtvormig
Flexi Plank
Flexi snijplank
Tomatenmes
siliconen spatel
Siliconen spatel
Print Friendly, PDF & Email