Koraal linzen-, curry-, en kokos soep

Ingrediënten

1 blik Kokosroom, uit de frigo

2 teentjes Knoflook

15 g verse Gember

120 g Uien

20 g Kokosnootolie

1 soeplepel Rode currypasta

1 klein Rood pepertje

1 Paprika, geroosterd en ontveld

400 g Geconcasseerde tomaat (= tomatenblokjes)

160 g Koraal linzen

25 g verse Koriander, alleen de blaadjes

600 g Water

1 Groenten bouillonblokje

Zout en peper

Limoensap

 

Bereiding

Start eerst met het maken van de kokosslagroom.

  • Het blik NIET schudden. Bij het openen van je blik, kun je het dunne sap van de kokos afgieten maar niet wegdoen. Het sap komt later bij de soep. De dikke kokosroom doe je in de mengbeker, plaats de vlinder op de messen en klop op 2 à 3 min / std 3,5. Zet de slagroom apart in een kommetje in de koelkast.
  • Was en droog de mengbeker.
  • Doe de knoflook, het pepertje en de gember in de mengbeker en mix 3 sec / std 7. Voeg de uien toe en hak fijn op 5 sec / std 5.
  • Spatel alles goed naar beneden, voeg de kokosolie en de rode currypasta eraan toe, sauteer 5 min / 120°C / std 1.
  • Doe er de tomaat en de paprika bij, mix kort op 3 sec / std 4.
  • Spoel de koraal linzen onder koud water in een zeef, voeg toe aan de mengbeker en meng 30 sec / linksom / std 1.
  • Voeg er het water, het bouillonblokje, peper en zout bij.
  • Neem de kokosslagroom uit de koelkast, hou 80 g apart en doe de rest bij de soep samen met het opzij gehouden sap. Laat koken op 15 min / 100°C / linksom / std 1.
  • Kook verder 10 min / 90°C / linksom / std 1.
  • Controleer of de linzen gaar zijn. Pas op, niet de ver laten koken, het mag geen pap zijn.
  • Verdeel de soep op de borden, doe in elk bord 20 g kokosslagroom, vergezeld van een paar korianderblaadjes. Besprenkel met wat druppels limoensap.
  • Serveer onmiddelijk. 

 

Print Friendly, PDF & Email