Ingrediënten voor 4 personen
500 g Water
700 g Knolselder, in stukken gesneden
200 g Room 30-40%
1/2 tl Zout + snuifje witte Peper (naar smaak)
Bereiding
- TM7: Zet je toestel aan en ga naar “handmatig koken”.
- TM6: Zet je toestel aan en bedien met de knop.
- Doe het water in de mengbeker. Plaats het kookmandje en varomaschaal met de gesneden stukken knolselder in en stoom.
- Voor TM7: ga naar stoommodus / 20-25 min / std 1
- Voor TM6: 20-25 min / Varoma / std 1
- Wanneer de knolselder voldoende gegaard is, haal je het kookmandje met behulp van de spatel uit de mengbeker, plaats je de varomaschaal apart en laat je de knolselder uitlekken. Giet het water uit de mengbeker.
- Doe de uitgelekte knolselder, de volle room, zout en peper in de lege mengbeker. Mix en meng gedurende 3 min / std 6.
- Plaats de vlinder op de messen en pureer het mengsel gedurende 1 min / std 3. Verwijder de vlinder. Breng over in een glazen kom en serveer warm.
- Smakelijk!
