Kipfilets pizzaiola

Foto: © Caro Glorieux

Ingrediënten

800 g kipfilets, zonder vel
½ tl zout, volgens smaak
½ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
200 g Edammer kaas of andere halfharde kaas (bijv. gruyère, emmentaler, fontina), in stukken
30 g olijfolie
150 g ui, gehalveerd
2 teentjes knoflook
600 g gehakte tomaten, uit blik of vers
1 volle tl groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
1 tl suiker
1 ½ tl gedroogde oregano

Bereiding

  • Leg de kipfilets in de Varoma-schaal, breng ze op smaak met zout en peper en zet opzij.
  • Doe de Edammer kaas in de mengbeker en rasp 5-10 sec / std 5. Doe over in een schaal en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe olijfolie, ui en teentjes knoflook in de mengbeker, hak 5 sec / std 5, sauteer 5 min / 120°C / std 1.
  • Voeg tomaten, groentebouillonblokje en suiker toe, breng de Varoma in positie en stoom 25 min / Varoma / std 1.
  • Leg de kipfilets in een ovenschotel, bedek ze met tomatensaus en de opzij gezette geraspte Edammer kaas en bestrooi met oregano. Bak gedurende 10 minuten (200°C) of totdat de kaas goudbruin van kleur is. Serveer warm.

 

Print Friendly, PDF & Email