Kalfsblanquette

Ingrediënten

1 Ui, in 2 gesneden

10 g Olijfolie

250 g Wortelen, in blokjes gesneden

250 g Champignons, gehalveerd of in 4 gesneden

1 Courgette in blokjes gesneden

500 g Kalfsvlees in blokjes

50 g Witte wijn

50 g Water

60 g Melk

1 Bouillonblokje

1 eetlepel Mosterd 

1 grote eetlepel bloem

Peper en zout

Sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Doe de ui in de mengbeker en hak op 4 sec / std 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan op 4 min / 120° / linksomdraai / std lepeltje.
  3. Doe nu alle ingrediënten toe tot en met de bloem. Stel de Thermomix in:
    TM6: Slowcooking 45 min / 95°
    TM 31 – TM5: 45 min / 95° / linksomdraai / std lepeltje.
  4. Voeg tenslotte de melk, courgette en champignons toe en gaar verder: idem punt 3                         
  5. Kruid af met peper, zout en citroensap.  

De gaartijd hangt uiteraard wat af van het soort vlees.