Ingrediënten
150 g Spekblokjes
100 g Water
50 g Crème fraîche
40 g Sjalot, gehalveerd
20 g ongezouten Boter
10 g Tarwemeel
1 koffielepel bruine Fond
3 snuifjes zout, naar smaak aan te passen
2 snuifjes peper, naar smaak aan te passen
1 bosje verse Peterselie
Bereiding
- Doe de sjalot en de peterselie in de mengbeker en hak 5 sec / std 5. Spatel naar beneden.
- Voeg 20 g boter toe aan de mengbeker, samen met de spekblokjes en de bloem. Bak aan op 4 min / 100° / linksom / std 1 zonder maatbekertje.
- Doe nu de bruine fond erbij samen met het water, zout en peper. Laat koken gedurende 5 min / 100° / linksom/ std 2.
- Tenslotte mag er de crème fraîche aan toe gevoegd worden en meng 15 sec / std 2.
Deze saus is lekker bij kip, wild, schnitzel!