Jagersaus

Ingrediënten

150 g Spekblokjes

100 g Water

50 g Crème fraîche

40 g Sjalot, gehalveerd

20 g ongezouten Boter

10 g Tarwemeel

1 koffielepel bruine Fond

3 snuifjes zout, naar smaak aan te passen

2 snuifjes peper, naar smaak aan te passen

1 bosje verse Peterselie

 

Bereiding

  • Doe de sjalot en de peterselie in de mengbeker en hak 5 sec / std 5. Spatel naar beneden.
  • Voeg 20 g boter toe aan de mengbeker, samen met de spekblokjes en de bloem. Bak aan op 4 min / 100° / linksom / std 1 zonder maatbekertje.
  • Doe nu de bruine fond erbij samen met het water, zout en peper. Laat koken gedurende 5 min / 100° / linksom/ std 2.
  • Tenslotte mag er de crème fraîche aan toe gevoegd worden en meng 15 sec / std 2.

Deze saus is lekker bij kip, wild, schnitzel!