
Ingrediënten
1 sjalot
20 g olijfolie
1 kg hertenstoofvlees
30 g bloem
2 sneetjes peperkoek, of 50 g speculoos koekjes
350 g rode wijn
1 el Provençaalse kruiden
peper en zout
4 el rode bessengelei
30 g fondant chocolade
indien nodig, maizena
4 appels
rode bessengelei
Bereiding
- Snipper het sjalotje: 5 sec / std 5.
- Stoof aan in de olijfolie: 5 min / 120° / std 1.
- Laat de Thermomix draaien: 10 min / Varoma / Linksdraaiend / std 1.
- Voeg de stukjes vlees toe, stuk voor stuk, door de dekselopening, alsook de bloem.
- Heb je een TM6? Dan kan je het vlees aanstoven via het recept uit het basiskookboek: “Rundvlees Stroganoff”. Het vlees verdeel je in 3 porties. Stoof het vlees aan op hoge temperatuur, via dit recept, stap voor stap, aangegeven op je toestel.
Waarom via dit recept? De hoge temperatuur functie, kan je niet manueel gebruiken. - Voeg de peperkoek/speculoos, rode wijn, Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat sudderen: 40 minuten / 90° / linksdraaiend / lepeltje.
- Haal ondertussen met appelboor, het klokhuis uit de appels, halveer ze, vul met rode bessengelei en plaats ze in de varomaschaal.
- Na afloop van de 40 minuten, doe de 4 eetlepels rode bessengelei en de chocolade bij het vlees. Plaats de varomaschaal, op de beker en stel je toestel in: 15 minuten / Varoma / linksdraaiend / std lepeltje.
- Controleer of de appeltjes gaar zijn, indien nodig laat nog 5 minuutjes langer stomen.
- Verwijder de varomaschaal, controleer of het vlees gaar genoeg is.
- Controleer de dikte van de saus, indien nodig bindt met wat in water opgeloste maizena.
Serveer met aardappel naar keuze.