Groentenrijst (warm bijgerecht)

Ingrediënten

150 g uien, gehalveerd
2 teentjes knoflook
200 g verse tomaten, gehalveerd
50 g olijfolie
400 g langkorrelige rijst (niet voorgekookt, wel gewassen: doe daarvoor de rijst in het stoommandje en hou het mandje onder stromend water.)
10 g groentenbouillon
1200 g water
3 wortelen in schijfjes gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden.

Bereiding

  • Doe de uien, teentjes knoflook, verse tomaten en olijfolie in de mengbeker.
    Hak: 5 sec / std 5. Sauteer: 5 min/120°C/snelheid 1 .
  • Voeg rijst, bouillon en water, roer goed door met de spatel en kook:
    17 min/100°C/linksomdraaiend/snelheid 1.
    Voeg er ondertussende wortelschijfjes en paprika bij.
  • Indien de rijst niet gaar is, 5 minuten langer laten koken.
    Direct serveren.

In tegenstelling tot de meeste andere recepten die meestal voor ongeveer een 4 à 5 personen zijn, kan je met dit recept 8 tot 10 borden serveren.
Halveer zeker het recept als dit te veel is.
Als ik rijst of pasta serveer, reken ik meestal 50g (ongekookt) per persoon .

Print Friendly, PDF & Email