Ingrediënten
1 Bloemkool
500 g Water
300 ml Melk
200 ml Bloemkoolvocht (na stomen)
30 g Bloem
20 g Boter
Peper, zout en nootmuskaat
Gemalen kaas
Bereiding
- Snij de roosjes af van de bloemkool, spoel af en leg ze in de Varoma schaal. De krop en steel doe je in het stoommandje.
- Giet het water in de mengbeker, doe het stoommandje (met de stelen van de bloemkool) in de beker en zet de Varoma schaal erbovenop. Stel in op 25 min / Varoma / std 1.
- Varoma schaal (met de bloemkoolroosjes) apart en hou warm.
- Doe het vocht uit de mengbeker maar giet het niet weg.
- Doe de inhoud van je stoommandje, dus de stelen en krop van de bloemkool, in de lege mengbeker. Voeg daar 200 ml bloemkoolvocht, de melk, bloem, boter en kruiding aan toe. Mix op 30 sec / std 5. Nakijken of het voldoende fijn gemixt is.
- Tenslotte kook op 7 min / 95° / std 3,5
- Indien als ovenschotel: verwarm de oven op 180°. Doe de bloemkoolroosjes samen met de saus in een vuurvaste schaal. Doe er de gemalen kaas erbovenop en zet 25 min in de oven.

