
Bereiding
- Week de gelatine in ruim voldoende water.
- Doe de speculoos en de zachte boter in de mengbeker en mix : 5 sec / std 5.
Verdeel deze mengeling over je taartbodem en druk aan. Ik heb een springvorm van 26 cm diameter genomen. - Plaats tegen de zijkant van de springvorm schijfjes aardbei. Snij de rest van de aardbeien in stukjes.
- Plaats de vlinder, doe de room in de beker en klop op tot yoghurtdikte. Pas op, blijf erbij, het kloppen duurt maar enkele seconden. … sec/ std 3.
- De er de platte kaas bij.
- Rasp de zeste van de sinaasappel.
- Pers de sinaasappel en de citroenen uit.
- Warm het sap op en los de uitgeknepen gelatine blaadjes op in het warme sap. (microgolf)
- Doe de zeste en het fruitsap bij het room/plattekaasmengsel. Klop nog even op, stand 3. Doe er de stukjes aardbei bij, meng voorzichtig en giet deze mengeling op de koekjesbodem.
- Laat opstijven in de frigo.
- Fruit coulis:
- Week het ene blaadje gelatine.
- Doe de frambozen en de suiker in de beker, meng 15 sec / snelheid 8 en kook dan 5 min / 90 ° C / snelheid 2 . Doe het uitgeknepen gelatine blaadje erbij en zeef.
- Breng de coulis over de taart.
- Zet koud weg tot opdienen.