Plattekaastaart met aardbeien

Foto: © Fauve De Loof

Ingrediënten

12 g gelatine
50 g zachte boter
200 g speculoos
500 g aardbeien
250 g slagroom (35%)
20 g vanillesuiker 
50 g suiker of Zusto
500 g platte kaas
1 (bio)sinaasappel
2 citroenen
1 blaadje gelatine
70 g (bevroren) frambozen
45 g suiker of Zusto

Bereiding

  • Week de gelatine in ruim voldoende water.
  • Doe de speculoos en de zachte boter in de mengbeker en mix : 5 sec / std 5.
    Verdeel deze mengeling over je taartbodem en druk aan. Ik heb een springvorm van 26 cm diameter genomen.
  • Plaats tegen de zijkant van de springvorm schijfjes aardbei. Snij de rest van de aardbeien in stukjes.
  • Plaats de vlinder, doe de room in de beker en klop op tot yoghurtdikte. Pas op, blijf erbij, het kloppen duurt maar enkele seconden. … sec/ std 3.
  • De er de platte kaas bij.
  • Rasp de zeste van de sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel en de citroenen uit.
  • Warm het sap op en los de uitgeknepen gelatine blaadjes op in het warme sap. (microgolf)
  • Doe de zeste en het fruitsap bij het room/plattekaasmengsel. Klop nog even op, stand 3. Doe er de stukjes aardbei bij, meng voorzichtig en giet deze mengeling op de koekjesbodem.
  • Laat opstijven in de frigo.
  • Fruit coulis:
  • Week het ene blaadje gelatine.
  • Doe de frambozen en de suiker in de beker, meng 15 sec / snelheid 8 en kook dan 5 min / 90 ° C / snelheid 2 . Doe het uitgeknepen gelatine blaadje erbij en zeef.
  • Breng de coulis over de taart.
  • Zet koud weg tot opdienen. 
Print Friendly, PDF & Email