Kokosrotsjes (Rochers)

Foto: © Lieve V.H.

Ingrediënten

5 eiwitten (±175gr)
150 gr kristalsuiker
1 vanillestokje
180 gr kokospoeder
25 gr patisseriebloem
facultatief: 15 gr appelmoes (mag gerust uit een potje)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
    Neem een bakplaat en bekleed die met een siliconen bakmatje of gebruik eventueel bakpapier. Een bakmatje blijft echter beter op je bakplaat liggen op het moment dat je de rotsjes erop spuit.
  • Zet de vlinder op het mes.
  • Doe het eiwit en de suiker in de mengbeker en verwarm: 2 min / 60°C /std 2,5.
  • Verwijder de vlinder.
  • Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit en doe ze in de mengbeker bij het eiwitmengsel. Voeg het kokospoeder, de appelmoes en de patisseriebloem toe en meng: 20 sec / std 3,5. Spatel naar beneden en meng verder: 10 sec /std 3.
  • Doe alles in een spuitzak, met kartelspuitkop, knip onderaan een stukje van de spuitzak en probeer mooie koekjes te spuiten op het bakmatje. Misschien moet je 2 bakplaten gebruiken.
  • Zet gedurende 8 à 10 min in de oven op 190° tot de rotsjes goudgeel zijn.

Laat even afkoelen en geniet meteen.

Print Friendly, PDF & Email