Indien je per ongeluk te veel suiker aan je eiwit hebt toegevoegd of is er wat eigeel in je eiwit terechtgekomen, geen probleem niet weg doen! Je kan dit gebruiken om Financiers mee te maken.
Een Financier is een soort 4/4 cake maar hierbij wordt enkel het eiwit gebruikt en niet het volledig ei.
Om dit te maken, zijn 2 mengbekers wel gemakkelijk.
Onderstaand recept heb ik verdubbeld.
Ingrediënten
150 g Melkchocolade met hazelnoot
100 g (bloem)Suiker
80 g Boter
40 g Bloem
40 g Amandelen of amandelbloem
4 Eiwitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem financier vormen (= dit zijn bakvormen speciaal voor financier cakejes, zie foto als voorbeeld) en vet deze in met boter, zet daarna opzij.
- Doe de amandelen en suiker in de mengbeker, mix op 10 sec / std 9. Giet over in een kom en zet opzij. Je kan ook amandelbloem gebruiken. De mengbeker hoef je niet te reinigen.
- Voeg de boter en chocolade toe aan de mengbeker en laat smelten gedurende 5 min / 50° / std 1. Indien het mengsel nog niet volledig gesmolten is, laat nog een minuutje verder draaien op 50 graden, snelheid 1.
- Gebruik nu je 2de mengbeker, als je deze niet hebt giet je het mengsel over in een kom en reinig de mengbeker.
- Doe de bloem en amandel-suiker mengsel in de beker en meng 10 sec / std 2.
- Plaats de vlinder in de mengbeker. Doe er de eiwitten in en klop op 1 min / std 3.
- Neem de beker met de gesmolten boter-chocolade. Voeg hierbij het eiwit-bloem mengsel en klop opnieuw op gedurende 1 min / std 3.
- Verdeel het deeg in de voorbereide bakvormen, plaats deze in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 min / 180°C indien je grote financier vormen hebt, bij kleine vormpjes moeten ze minder lang in de oven zo’n 8 tot 10 min.
- Laat afkoelen en smakelijk!