Caesar Salade

Ingrediënten

Ansjovisdressing

1 ei
4 ansjovisfilets in olie
1 theelepel citroensap
10 g mosterd
mespunt knoflookpoeder
2 draaien gemalen peper
1 theelepel zout
250 g zonnebloemolie

Caesar Salade

500 g water
4 eieren
4 aardappelen, ongeschild of 
150 g gebakken croutons
1 tot 2 romeinse sla
400 g kipfilet
kipkruiden
30 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Plaats de vlinder. 
    Doe ei, ansjovisfilet, citroensap, mosterd knoflookpoeder, peper en zout in de mengbeker en emulgeer 3 min 30 sec / std 4, zonder dop, zet de weegschaal op en giet traag zonnebloemolie op de messen tot de weegschaal 250 g aanduidt.

  •  Kook 2 min / 80 graden / snelheid 2.

  • Doe over in pot en bewaar in koelkast.

  • Maak de beker schoon.

  • Doe het water in de mengbeker. 

  • Doe de aardappelen en de eieren in mandje.

  • Snij de kipfilet in grove repen en kruid met kippekruiden.

  • Leg de kipfilets in de varoma schaal. Mochten de eieren niet allemaal in het mandje passen, leg deze bij de kipfilets in de varomaschaal of de varoma tray.

  • Kook: 20 min / varoma / snelheid 2.

  • Verwijder de varoma, haal het mandje uit met behulp van de spatel. Spoel de eieren onder koud water. Pel en snij de aardappelen in kleine blokjes, snij de kipfilets in kleine stukjes.

  • Maak de mengbeker proper.

  • Doe de eieren in de beker en hak: 2 sec / std 4.

  • Snij de salade grof, doe ze in een slakom. Voeg de kip, de aardappelen/crouton en de kaas toe en serveer met de mayonaise.