Mayonaise en tartaarsaus

Mayonaise

Ingrediënten voor de mayonaise

2 eieren (50g/ei)
20g citroensap of azijn
30g mosterd
p&z
500g neutrale olie

Bereiding

  • Doe de eieren, citroensap, mosterd, p&z in de mengbeker en laat je toestel draaien, zonder tijd, op snelheid 3.
  • Zet al draaiend de weeegschaal op. 
    Giet straalsgewijs de olie door de dekselopening, op de messen, tot de weegschaal 500g aanduidt.
  • Verhoog de snelheid voor een 10 tal seconden tot snelheid 6.
  • Proef, doe indien nodig nog citroensap/azijn, mosterd en kruiden toe. Laat nogmaals draaien om de toegevoegde ingrediënten onder te mengen. 

Tartaarsaus

Ingrediënten voor de tartaar

2 sjalotjes
2 takjes peterselie
1 eetlepel bieslook, fijn gesnipperd.
35g augurkjes op azijn
2 soeplepels zilveruitjes
1 soeplepel kappertjes
1 hardgekookt ei
p&z, ev. cayennepeper
300g mayonaise

Bereiding

  • Doe de sjalotjes in de mengbeker en hak: 5 sec/std 5.
  • Voeg de peterselie, fijn gesnipperde bieslook toe en hak: 5 sec/std 6.
  • Hou je van zoetzure augurkjes, zilveruitjes en kappertjes, voeg je de ze nu toe en hak:
    5 sec/std 5 voor fijn gemalen.
    5 sec/std 4 voor grof gemalen.
  • Voeg het hardgekookte ei, p&z, wat cayennepeper en de mayonaise toe en meng 10 sec/std3.
Print Friendly, PDF & Email