Mayonaise en tartaarsaus Mayonaise Ingrediënten voor de mayonaise2 eieren (50g/ei)20g citroensap of azijn30g mosterdp&z500g neutrale olie BereidingDoe de eieren, citroensap, mosterd, p&z in de mengbeker en laat je toestel draaien, zonder tijd, op snelheid 3.Zet al draaiend de weeegschaal op. Giet straalsgewijs de olie door de dekselopening, op de messen, tot de weegschaal 500g aanduidt.Verhoog de snelheid voor een 10 tal seconden tot snelheid 6.Proef, doe indien nodig nog citroensap/azijn, mosterd en kruiden toe. Laat nogmaals draaien om de toegevoegde ingrediënten onder te mengen. Tartaarsaus Ingrediënten voor de tartaar2 sjalotjes2 takjes peterselie1 eetlepel bieslook, fijn gesnipperd.35g augurkjes op azijn2 soeplepels zilveruitjes1 soeplepel kappertjes1 hardgekookt eip&z, ev. cayennepeper300g mayonaise BereidingDoe de sjalotjes in de mengbeker en hak: 5 sec/std 5.Voeg de peterselie, fijn gesnipperde bieslook toe en hak: 5 sec/std 6.Hou je van zoetzure augurkjes, zilveruitjes en kappertjes, voeg je de ze nu toe en hak:5 sec/std 5 voor fijn gemalen.5 sec/std 4 voor grof gemalen.Voeg het hardgekookte ei, p&z, wat cayennepeper en de mayonaise toe en meng 10 sec/std3. Dit vind je vast ook leuk Hummus met zongedroogde tomaat 2020-03-22 Gestoomde peren 2020-08-22 Koffiekoeken / Boterkoeken 2021-11-11