Provençaalse saus

Ingrediënten

2 uien in 4 gesneden
1 teentje look
Scheutje olijfolie
1 courgette (in stukjes)
2 worteltjes (in stukjes)
1 groene paprika (in stukjes)
1 rode paprika (in stukjes)
3 tomaten (in stukjes)
Klein bakje champignons (in schijfjes)
150 ml witte wijn
1 bouillonblokje (kip)
1 blik tomatenstukjes
½ chilli (in hele kleine stukjes)
Peper, zout, provençaalse kruiden

Bereiding

  • Doe uien en knoflook in de beker en hak: 5 sec. / std 5. (+bijspatelen)
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en stoof: 5 min. / 100°C / std lepeltje  .
  • Voeg alle groentenblokjes, witte wijn, bouillonblokje, blik tomaten en flink wat provençaalse kruiden toe en kook: 15 min. / 100°C / linksdraaiend / std 1.
  • Voeg vervolgens de champignons in schijfjes erbij en kook verder:
    10 min. / 100°C / linksdraaiend  / std 1.
  • Kruid bij naar smaak met peper en zout.
Print Friendly, PDF & Email