Guacamole (basisrecept)

Niet weg te denken op een Mexicaanse of Tex-Mex-tafel: Guacamole! Behalve avocado zit er vaak ui en jalapeno peper in (= een licht pittige peper). Tomaat en limoen zorgen voor frisheid.

Ingrediënten

1 Sjalot

1 Jalapeno peper

1 Tomaat

2 Eetbare avocado’s (samen 200 g vruchtvlees). Mag diepvries zijn. Laat ontdooien in het sap van de limoen.

1 Limoen

Peper en zout

Bereiding

  • Doe de sjalot samen met de jalapeno peper in de mengbeker, hak op 5 sec / std 5.
  • Snij de tomaat in 4 stukken en verwijder de pitjes. Doe de in stukken gesneden tomaat in de mengbeker, hak op 3 sec / std 4,5.
  • Doe dit alles in een aparte kom.
  • Mengbeker niet uitwassen. Voeg de avocado, het limoensap en peper + zout toe in de mengbeker. Hak grof met messen omgekeerd / std 4, indien nodig verhoog.
  • Meng nu alles samen en serveer.

 

Print Friendly, PDF & Email